Blomlådor och sittbänk börjar ta form!


Jag tänkte visa hur långt vi kommit på framsidan då blomlådor och sittbänk börjar ta form. Stefan har byggt i linje med markens sluttning. Även om han har grävt ut lite för att få till planen på rätt sätt. Satt regelverket och gjort färdigt blomlådorna och nu återstår sittytan på bänken. Som ni ser är det även byggt en liten gång nedanför för att kunna ta sig till sittbänken och en liten trappa skall även byggas. Den skall byggs vid sidan av blomlådorna. Vi följer markens lutning. Det är också lutningen som har varit ett problem under alla år. Men på denna sida lutar det inte så kraftigt. Vår utbyggnad är även byggd i en slänt och det är också därför vi fick mura upp grunden. Man kan säga att vi nu nyttjat dessa ytor maximalt. Dom ytorna kunde vi tidigare inte använda till någonting.

Blomlådor och sittbänk

Vi skall försöka färdigställa i helgen

I helgen skall det förhoppningsvis färdigställas men det skulle jag säga beror på vädret. Regnet öser ner här i Göteborg! Vi skall även klä insidan på blomlådor med platonmatta. Inte för att vi skall odla något ätbart här utan för att vi vill skydda virket så att det håller i väldigt många år och överlever oss!

Jag känner mig redo att dels åka till Mölnlycke gardencenter och köpa 2 stycken blåregn som jag tänkt skall klättra upp på pergolan på två sidor! Sedan så fort vädret och temperaturen tillåter skall jag plantera min fina Jätteverbena här i denna blomlådan

Grästuvor som vi har grävt ut

Våra grannar vill ha lite av grästuvorna vi har grävt ut. Det dom inte vill ha får vi förmodligen köra bort! Men vi kanske kan göra lite utfyllnad på vissa ställen där vi nu skall göra i ordning längs långsidan på huset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.