En försökskanins-tårta fast med kycklingar! 2 kommentarer


Rubriken kräver en del förklaring! En försökskanins-tårta fast med kycklingar är precis vad det låter som. Det är helt enkelt en test-tårta. I går kväll när det var fotboll på TV så pysslade jag i stället med baking. Jag och Stefan delar inte intresse för fotboll. Tydligen får man inte missa Slatan. Det passade mig perfekt för då kunde jag göra något helt annat. Så jag gick ”all in” och provbakade en påsktårta med egentillverkade kycklingar. Ni kan själva se vad ni tycker, men själv tycker jag nog att jag överträffat mig själv denna gång! Hur söt blev den inte!

En försökskaninstårta med kycklingar
Kycklingar i marsipan sitter fast med tandpetare

Färgade marsipan och tillverkade egna små kycklingar

Jag färgade marsipan med två olika karamellfärger, rosa och gult! För att få ut fötter och vingar av marsipanen använde jag en liten form som ser ut som en blomma. Den fick bli både fötter och vingar. Det svåraste var näbben (det ser ni säkert).

Det började med att jag hittade ett recept på nätet. Sedan när jag bakade insåg jag att krämen som skulle vara inuti var superäcklig och fet! Slängde den och började om! Det blev istället en egen marängsmet med hallonsylt och sedan egentillverkade kycklingar som jag hade väldigt roligt när jag gjorde!

Försökskaninastårta med kycklingar!

Nu vill jag inte att någon skall äta upp tårtan! Jag vill bara titta på den! Verkar det helt sunt? Skall jag gömma den? Självklart kommer jag bjuda på den när jag fått höra hur fin den är! Annars blir det ingen tårta!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “En försökskanins-tårta fast med kycklingar!

 • Lena

  Tårtan är helt underbar! Trodde först att den var köpt. Du är verkligen duktig! Allt annat du och så klart din man gjort är så himla fint. Jag är mycket imponerad, önskar er en go lördag 🤗

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Lena,

   Du är så himla gullig! Nu blev jag superglad! Världens gulligaste Lena helt enkelt! 🙂 🙂

   Ha en supermysig fortsatt dag!
   //Berith