Mer panel på vårt hus!


Ni kanske undrar varför vi valt Cederträ till vårt hus. Dels beror det självklart på att hela vårt hus har Cederträpanel så det var ett naturligt val när vi skulle göra vår utbyggnad. Men det finns också en självklar anledning för oss att fortsätta med Ceder eftersom det är ett helt underhållsfritt material som grånar snyggt med tiden. Vi tycker att det är supersnyggt men jag vet att inte alla är lika förtjusta. Jag tror att det är en vattendelare!!

Fördelen är som sagt att den är helt underhållsfri. Nackdelen är så klart att det är väldigt mycket dyrare än något annat fasadmaterial. Cederträpanelen kommer överleva oss med råge! Det är också skönt att slippa underhåll. Det finns tillräckligt att göra när man har hus!

Det man skall tänka på när man väljer Ceder är att välja en leverantör som självklart är FSC märkta! FSC betyder ”Forest Stewardship Council” och är en oberoende, internationell medlems-organisation som ska uppmuntra till miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Det är bra att känna till. Så när man tycker att virket är dyrt så finns det en anledning!

Stefan är grym som hunnit med hela den långa väggen i dag och han började klockan 11:00 och klockan 17:00 var han klar!

Nu är det dags för lite mat och firande! Fönster satta denna veckan och panelen är på G!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.