Utbyggnad i två plan hos Pretty Home blog


Vår utbyggnad i två plan fortsätter nu enligt vår nya plan. Nu har glesen i taket satts utanpå den plast som är en så kallad ångspärr. Därefter kan man montera taket och fästa takplattor i dessa så kallade gles. När du skall montera gles är det viktigt att man fäster bräderna enligt byggregler och principer för att sedan måtten skall passa till de takplattor som finns på markanden. Gles är helt enkelt bräder om fästs i taket och som sitter med 30 centimeter cc (det betyder att centrum på skruv till nästa skruv är 30 centimeter).

Gles i taket monterade för att sedan kunna sätta upp undertak

Även ångbroms är monterad. Skillnaden mellan plasten i taket och duken på väggen är att duken på väggen kallas ångbroms! Det betyder att om det skulle bli fukt i väggen så ventileras den bort.

Ovanpå taket skall det sprutisoleras. Det gör vi i nästa steg och det är öppet mellan de två taken till utbyggnad och hus.

Regla väggar blir nästa uppgift

Nu återstår att regla upp väggarna. Nästa steg är sedan att dra el och därefter isolera ytterligare ett lager innan väggar kan sättas! När du skall regla väggar gör man även detta enligt byggregeler för att gipsskivor skall passa perfekt när man skall skruva dom på reglarna. Om man inte känner till reglerna från början är det väldigt noga att man tar reda på hur man gör. Det är A och O.

Det går framåt som ni ser. Tanken var att göra båda plan samtidigt men vi börjar nu istället på övre plan!

Att använda rätt material

Även när man sätter ångbroms på väggarna så är det otroligt viktigt att tejpa alla skarvar noga och det gör man med en speciell tejp som är avsedd för just detta! Underarbetet är som vanligt det absolut viktigaste. Att vara noggrann är ett måste!

Om du själv skall bygga någonting så ta noggrannt reda på regler och isolering och vad som gäller för just din typ av byggnad. Allting handlar om hur det är ventilerat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.