5 säkra tips att arrangera blommor i ditt hem


I dag tänkte jag skriva om hur du på ett stilsäkert sätt kan arrangera blommor. Blommor är en detalj som förändrar ditt hem och som ger dig den där extra ombonade känslan. Ett hem lyser upp med blommor och det är också blommorna ögat fastnar på, Blommor i ett hem gör verkligen stor skillnad.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC09971-1024x685.jpg
5 säkra tips för att arrangera blommor i ditt hem!

Att blanda blommor med olika typer av uttryck är den perfekta kommbination. Sedan väljer man så klart de färger man vill addera!

Jag tänkte därför ge dig 5 säkra tips hur du kan arrangera blommor i ditt hem. Det finns inget som är så enkelt att addera som blommor för att förhöja en inredning. Blommor i alla sin enkelhet är ofta det vackraste!

Ingen enskild detalj hjälper till att höja inredning så mycket som blommor gör. Dessutom är det inte kostsamt. Särskilt inte i förhållande till hur stor skillnaden blir.

Blommor som solitärer och som ser fantastiska ut på egen hand

Så hur gör man då. Precis till motsats mot vad många tror, krävs det inte några enorma buketter och dyra arrangemang, som bara en florist kan göra. Tvärtom är det det enkla som oftast blir det mest fantastiska! Du kan göra det helt på egen hand. Du kan till och med plocka blommor och blad direkt från naturen.

5 säkra tips att arrangera blommor

Köp buketter eller plocka blommor med olika uttryck.

Jag tar ett exempel för att du skall förstå vad jag menar med ”olika uttryck”. Om vi tar brudslöja som exempel så är det en blomma med väldigt små blommor och ett kompakt växtsätt. Att blanda en sådan växt med enskilda stora blommor blir väldigt bra kombination. De har både blommor och blad med helt olika struktur och det är detta vi vill ta fram. Kontraster är alltid bra.

Kombinera en större vas med några blommor i tillsammas med mindre vaser som kanske bara har en enda blomma tillsammans med och en kvist eller ett blad av något slag.

Här handlar det om att bygga nivåer. Precis som i inredning blir det väldigt vackert om man har detaljer på olika nivåer. Därför blir det så fantastiskt vackert om man har en större vad och kanske 1-3 mindre vaser. De i sin tur kan också vara olika höga. Bladen man väljer behöver definitivt inte höra till blomman. Det kan till och med blir extra fint om man väljer något helt annat. En pion med ett blad från en ormbunke.

Hur vacker är inte detta arrangemang!

Sätt ett vackert blad eller en mindre gren i en vas

En del av ett vackert arrangemang är att helt enkelt sätta blad eller en mindre gren i en vas. Att ha flera vaser med olika höjd och olika typer av blad skapar en fantastisk känsla i rummet.

Arrangera blommor i olika höjd

Ett av knepen med att inreda är att tänka på att inreda på olika nivåer. Det är precis samma sak när du inreder med blommor.

Att göra enkla arrangeman tillsammans med en dukning i låga vaser med olika typer av blommor.

Att sätta blommor i små vaser på bordet när man dukar förhöjer verkligen både intrycket och dukningen i allra högsta grad. Det är jättefin att bara klippa en enda blomma och lägga i en skål med vatten!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC09810-1024x685.jpg

Bara en enkel blomma i en liten glasskål med vatten. Den håller i flera dagar!

Hoppas ni gillar mina små tips!

Önskar er en härlig kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.