De första Dahliorna har börjat blomma!


I går kväll när vi skulle åka ett ärende så såg jag det plötsligt! Äntligen har de första Dahliorna börjat blomma. Två av mina nio olika Dahlior hade fått vackra blommor. En i färgen pink och en ljusrosa med ett stänk av gult. Så roligt. Rabatten börjar verkligen bli så vacker som jag hade föreställt mig. Ännu kan man bara skönja hur den kommer se ut när allting växt till sig men det blir väldigt bra.

De första Dahliorna har börjat blomma
De första Dahliorna har börjat blomma

Man blir liksom extra lycklig när man drivit upp något själv som sedan visar sig från sin vackraste sida. Det är något visst med att driva upp egna blommor och grönsaker!

De första Dahliorna har börjat blomma
Visst är den vacker i en kall rosa färg!

När jag valde Dahlior så valde jag medvetet alla i olika färställningar och former. Jag tycker att det blir lite roligt och också roligt att göra buketter av! Den här ljusrosa är alldeles förtjusande och det var en av de första Dahliorna jag valde

En av de första Dahliorna jag valde
En av de första Dahliorna jag valde

Jag längtar efter att få se dom alla slå ut. Undrar om jag tycker alla är lika fina eller om det blir någon jag tycker mindre om. Vi får se!

Hur jag komponerat min rabatt

När jag komponerade min rabatt så ville jag ha lite högre växter i bak. Jag har därför satt 4 stycken Blåregn längst bak som så småningom skall klättra upp på pergolan med sina vackra ljusgröna blad. Två av blåregnen blommade redan när jag köpte dom och dom andra två har massor med knoppar som kommer att blomma inom 1-2 veckor.

Blåregn är lite av en dröm jag haft under många år och som jag trodde skulle bli svårt att förverkliga. Men nu har jag hittat en perfekt plats för dom och jag hoppas att jag får se dom blomma under många år framöver.Bladen på Blåregn är ljusgröna och så vackra! De kommer bli som en vacker bas med åren om jag får dom att trivas på denna plats.

Blåregn med knopp
Stora knoppar på mina Blåregn

Jätteverbenorna har jag drivit upp från frö

Därefter har jag planterat Jätteverbena som jag själv drivit upp och sådde frön den 2 januari i år. Jag sådde 15 frön totalt och alla 15 blev superfina plantor. Åtta av plantorna sitter i blomlådan på framsidan. Sedan har jag dessutom planterat 9 olika sorters Dahlior i olika fäger framför detta. Jag ser verkligen fram emot att dom alla skall blomma! Även Dahliorna har jag förodlat i mitt orangeri!

Jätteberbenan ser skör ut men är verkligen inte det. Deras långa stjälkar är väldigt stabila och trots att det blåser en del där jag bor så håller dom sig jättefina! Jag har även haft dom i vas i säkert 2 månader. De första blommorna klippte jag av i början på April och de har blommat sedan dess. Jätteverbenan kanske inte klarar vintern här i våra breddgrader, men i så fall sår jag bara nya.

Jätteverbenan ser skör ut men är väldigt hållbar!

Jag är så himla nöjd med min komposition av blommor.

Runt mina Klotavebok har jag satt Trädgårdsnävan Rozanne, och även den har börjat blomma så sakta så en blomma hade slagit ut i går!

Trädgårdsnäva Rozanne
Trädgårdsnäva Rozanne

Är väldigt nöjd med Trädgårdsnävan Rozanne och dom kommer bli så fina runt träden! Längtar tills jag kan börja klippa träden mer som parasoll än som klot. Men var sak har sin tid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.