Hur vi gjorde vår plan med utbyggnad av vårt hus!


Redan 2015-2016 så började vi skissa på en plan för utbyggnad av vårt hus. Innan hade vi pratat mycket om möjligheter och vad vi ville åstadkoma. Men det var först då vi verkligen började göra skisser och ritningar för att förverkliga vår vision som allt föll på plats. Bit för bit.

Som ni ser nedan så hade vi redan 2015 klart för oss att vi ville bygga ut huset på ena sidan. Att vi ville bygga till ett showroom i stället för den carport som tidigare fanns. Att vi vill ha en terrass med pergola på framsidan. Utbyggnaderna stämmer exakt överens med det vi planerat från start. Glasgången som förbinder hus med showroom fanns redan på denna skiss vi gjort från start. Orangeriet kom som nummer två på vår lista med tillhörande köksträdgård. Sedan var det utbyggnad av hus i två plan och sist men inte minst glasgång och trädgården på framsidan som fått stå tillbaka under många år och byggtid. Det är detta jag menar med helhet.

Hur vi gjorde vår plan med utbyggnad av vårt hus
Hur vi gjorde vår plan med utbyggnad av vårt hus

Det viktiga är att ha en helhetsplan

Även om man för tillfället inte ser hur man har tid, eller har finansiella möjligheter att göra allt samtidigt så är det viktig, precis som med inredning av ett hem, att man planerar helheten. Annars är det så lätt att det blir små öar av olika formspråk och att man först i efterhand inser att man inte tänkt igenom helheten.

Att sätta sig ner och skissa. Fundera lite över de praktiska delarna. Göra justeringar för att slutligen komma fram till en bra plan. Det är viktigt att man låter den processen få ha sin tid.

Vi gjorde vår första skiss redan 2015

Om man tittar på vår skiss vi gjorde redan 2015 så ser man att mer eller mindre allt stämmer med nuläget. Vi har steg för steg följt vår plan. Självklart finns det detaljer vi har ändrat under vägens gång. Men helheten är densamma. När vi sedan kom närmare trädgårdsdelen på framsidan så gjorde vi en detaljskiss från vår första skiss. Terrassen som sticker utanför huset och går om hörnet med en pergola. Nedtrappning som vi delvis har gjort blomlådor av för att få in lite mer grönska!

våra första skisser på framsidan av vårt hus

Med detta vill jag säga. Planera inte en del i taget utan planera helheten. Om det sedan tar flera år eller ett enda år att förverkliga planen, det är oviktigt. För oss har det tagit många år. Vi har gjort en del i taget och verkligen jobbat bit för bit med oförtuten energi. Vi känner oss så nöjda med resultatet.

Nu är det bara inrednignen på insidan kvar av utbyggnaden. Sedan kommer nästa projekt med nytt kök. Sätta upp solpaneler på taket och byta värmepanna så småningom och göra om tvättstugan. Ingenting är akut men planen fortskrider. Vi tycker det är så roligt. Huset blir bara finare och finare! Vi trivs så fantastiskt bra här och som det känns verkligen som vårt paradis! På baksidan har vi allt. SPA, orangeri, köksträdgård, terrass på 120 kvm. Insynsskyddad med en allmänning mellan oss och hus på andra sidan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.