Denna helg blir det en hel del sådder!


Förra helgen satte jag fröer av Kronärtskocka, Jätteverbena och Silvernjurvinda. Även denna helg blir det en hel del sådder. Nu har jag dessutom fått lite extra tillbehör jag beställt och i går eftermiddag var jag och inhandlade fler torvbriketter då jag ser klara fördelar med dessa.

Denna helg blir det en hel del sådder!
Denna helg blir det en hel del sådder!

Torvbriketterna visade sig också passa perfekt i mina små mini-växthus. Det innebär att jag sparar ett moment vilket alltid är bra. Jag letar alltid efter att förbättra allting jag gör! Det är en del av det som är roligt att lära sig mer och få nya insikter och förbättra.

Torvbriketter

Med torvbriketter så behöver man blöta upp dom så att dom sväller till sin avsedda storlek och därefter stoppar man i frön i det lilla hål som redan är gjort. Så himla enkelt och priset för torvbriketter är helt ok i jämföresle. Jag betalar 59 kr för 30 stycken. Det är ungefär vad en påse såjord kostar som räcker till dubbelt så många men i gengäld så sparar jag tid på att sterilisera och lägga jord i alla krukor.

I helgen skall jag så fler Silvernjurvinda och även Njurvinda som är en variant av den förstnämnda, men som är mörkgrön i stället! Jag skall även så Petunior och det är lite tidigt men min plan är att använda dom för dekoration inomhus tidigt på våren innan dom finns i butik. Sådant gör mig glad. Det blir nog även ett par små tomatplantor för cocktailtomater för tidig skörd. Jag hittar säkert något mer jag vill så. Problemet brukar snarare vara att hinda mig från att så för mycket. Det brukar sluta med ca 500-600 plantor som jag driver upp. Så himla kul och tillfredsställande.

Belysning för uppdrivning

I mitt nya kontor så har Stefan monterat belysning i fönstren så att jag får plats med i alla fall 150 plantor. De kommer sedan efter hand sättas i orangeriet när dom kommit upp.

Nu skall vi hitta på något roligt för dagen och njuta av den fina vädret. Önskar er alla en ljuvlig dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.