Paket med odlingstillbehör


I helgen har jag hämtat ut mina paket med odlingstillbehör jag beställt. Det blev 10 stora brickor för krukor. Fem små mini-växthus för uppdrivning av plantor där det får plats 30 krukor i varje mini-växthus med ett lock i genomsiktlig plast. Det blev också 432 krukor 8×8 cm som är perfekta när det första omplanteringen måste ske. Jag brukar driva upp mellan 400-600 plantor varje säsong. I bland blir det ännu fler.

Paket med odlingstillbehör
Paket med odlingstillbehör
Paket med odlingstillbehör

Längtar till orangeriet

Den här tiden på året så blir man glad i hjärtat bara av att titta på blider från förra sommaren. Orangeriet är en av de bästa saker vi byggt! Det är ren och skär glädje rakt igenom.

Alla i vår famlilj trivs här. Hundarna älskar det! De springer dit och sätter sig i varsin stol och väntar på fika eller mat. Jag tror de älskar det för att då är vi alla tillsammans.

På bilden nedan ser ni silvernjurvindor och petunior i krukorna som jag drivit upp. När man driver upp blommor själv så kan man verkligen ”slösa” med blommor och jag har dom överallt!

Paket med odlingstillbehör

Näring till växter

Köpte även en första liten dunk med flytande näring. När jag driver upp växter så näringsvattnar jag växterna när växterna fått sina första två kronblad. De får näring en gång i veckan och sedan stödvattning med bara vanligt vatten under veckorna om det behövs.

Sättlök

I början på mars sätter jag också ca 80-100 sättlökar av gul- och röd lök. Då är krukorna som är 8×8 cm perfekta och dom får växa i dom krukorna tills det är dags för plantering i landen. Det gör att jag kan plantera ännu en sen höstskörd om jag vill. Att förgro plantor är det absolut bästa sättet att dels få fina kraftiga plantor men också en möjlighet för fler skördar.

Frön jag sått redan nu

Jag har sått Jätteverbena, Silvernjurvinda och Kronärtskocka. Både Kronärtskocka och Jätteverbena har redan kommit upp. Silvernjurvinda brukar ta lång tid på sig innan dom tittar upp.

När man sår i odlingsbriketter så fyller man på med ett par centimeter med vatten och låter briketterna svälla. Sedan planterar man frö i det lilla hål ni ser.

Torvbriketter
Testat med torvbriketter

Det är första året jag provar med torvbriketter och eftersom dom redan kommit upp så verkar det vara bra, men jag får vänta något att uttala mig tills jag sett hur allting går. Ännu har som sagt inte Silvernjurvindan kommit upp men den tar alltid minst 14 dagar på sig att komma upp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.