Drömmar blir till verklighet


Hela byggnationen av vår lilla köksträdgård och orangeri var som en enda lång underbar resa. Det är det jag menar med att det är viktigt att njuta hela vägen, och det gjorde vi verkligen! Det är så fantastiskt när man är enade om ett projekt och bygger tillsammans. Att se det växa fram och känna att det är VI som har gjort det. Det är något som jag och Stefan väldigt bra på. Vi har hittat ett gemensamt intresse som vi haft från start men inte alltid haft tid att förverkliga! Nu har vi det, eller vi tar oss tid!

Ni kan läsa det första inlägget HÄR

Projektet fortskred och mer och mer detaljer kom på plats. Som t e x den fina grodan. Inköpt på en handelsträdgårdi Varberg! Ett litet smycke för trädgården. Självklart drog vi fram vatten till den lilla trädgården annars blir det jobbigt!

Vi isolerade även alla odlingslådor runt hela orangeriet med platonmatta för att skydda trät så mycket som möjligt och för att säkerställa att om vi odlar något att inte det tryckta trät skall avge något i jorden. Så bra av flera skäl. Spikade en list för att det inte skall komma jord mellan lådan och platonmattan. Grundade med grus i botten för dräneringen skull.

Jag vågar påstå att allting vi gör är genomtänk i minsta detalj för vi vill bygga för framtiden med hållbarhet.

Så kom vi då till dagen för leverans! Solen stod hög på himlen! Kunde inte vara bättre. Semestern hade just börjat. För andra kanske semester innebär att lata sig. Det kan jag säga direkt att det är något för oss. Vi gillar att bygga och pyssla, och på semestern kan vi gå ”all in”.

En del av alla stora glas som levererades!

Stefan packade upp allt för att säkerställa att allt fanns på plats innan vi började med att grundmåla allting. Grundarbetet är det viktigaste om man vill ha ett fint resultat så det är inget man slarvar över! Vi tar det alltid på största allvar.

Passa in allting innan byggnation startar!

Vi hade otroligt tur med vädret med strålande solsken de flesta dagarna, eller åtminstone när det var kritiskt!

Visst regnade det vissa dagar. Vi hade täckt isoleringen så det inte skulle regna in. Vi hade tänkt på allt!

Stefan tillverkade en anordning för att få upp glasen på taket. Två man behövdes! Allt gick som planerat! Så underbart!

Det är omöjligt att beskriva vilken känsla detta var att få på plats. Spännande fortsättning följer. Jag kan säga att vi hade finkammat hela Sverige på rätt orangeri/ växthus för just oss och för att det skulle passa in på tomten och passa ihop med vårt funkishus i cederträ. Fortsättning följer…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.