Drömmer om leverans av vår nya husbil!


Nu har höstrusket börjat visa sig och jag drömmer om leverans av vår nya husbil! Tänk att vi snart skall få vår fabriksnya husbil! Vi har verkligen gått ”all in” i detta. Detta är en liten present till oss själva efter allt hårt jobb vi lagt ner på huset de senaste åren! Det känns fantastiskt! Tänk er en frukost här i solskenet!

Vad jag behöver i vår nya husbil

För er som inte läst om detta innan så har vi köpt en husbil av märket Chausson. Den har en planlösning som är helt fantastisk och det är just med tanke på planlösning och utrustning som vi letat efter rätt bil i ungefär 2 år. I våras bestämde vi oss att vi skulle lägga beställningen men inte förrän var helt färdiga med huset. Det är vi nu.

Vad är så speciellt med vår husbil och planlösning?

Det finns flera saker. Låt mig börja med planlösningen. Den har en stor lounge yta med två soffor på vardera sidan om husbilen. Den har ett stort kök med både stor kyl, frys och ugn. Längst bak har den ett stort badrum som också innehåller en stor garderob där man kan hänga upp kläder och förvara tröjor och skor. Massor med hyllor och plats för hängning. I andra husvagnar finns det bara små skåp och på sin höjd ett smalt skåp för inhängning.

Husbilen har en stor sittgrupp

Anledningen till att utrymmena är så pass rymliga och stora på grund av att sängen hissas upp med hjälp av elektrisk mekanik i taket. Den är placerad ovanför loungegruppen och sängen är 160 cm x 200 cm(utan några rundande hörn). Alltså en väldigt stor säng för att vara i en husbil. Det går även utmärkt att sänka ner sängen och samtidigt sitta i loungen om inte alla vill gå och lägga sig samtidigt. Perfekt lösning.

Sedan kommer vi till praktiska detaljer som värmesystem. Värmen går på disel, vilket betyder att man kan få värme utan att behöva använda gasol för uppvärmning som annars drar ganska mycket. Husbilen har också solceller som kan hjälpa till att ladda batterier för lampor etc! Det betyder att man inte är så beroende av att hela tiden vara uppkopplad på el. Sedan har vi så klart gasol för matlagning, kyl och frys.

Har handlat allt jag kan till vår husbil

Jag har köpt allt som går att köpa just nu. Alltifrån underbara sängkläder från Designers Guild som ser ut så här. Dom kommer passa perfekt in i dom grå tonerna som redan finns! Jag har även köpt tyg för att sy kuddar till soffgrupperna!

Världens finaste sänglinne

För att inte tala om allt melemin jag köpt i underbara mönster och färger som skall få flytta in i vår husbil. Detta är bara en liten del! Champangeglas så klart!

Champagneglas i akryl

Det är så härligt att ha detta att längta till. Vi har också redan köpt möbler och soffor för utsidan. Grill och detaljer som vi behöver. Riktigt roligt äventyr skall detta bli. Det bästa av allt. Vovvarna kan följa med överallt på ett bra sätt och dom kommer älska detta!

Nu blir det lite söndagpyssel. Klockan är bara 09:46 och jag har varit upp sedan 05.00 eftersom det ställdes om till sommartid i dag och jag är morgonmänniska så

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.