Drömmer om min framtida trädgård


Just nu längtar jag enormt mycket till våren när jag får ta tag i min trädgård på framsidan. Nu blev framsidan allra sist men inte desstå mindre ser jag fram emot det.

För några år sedan planterade jag buxbomshäck vid muren och den har växt till sig väldigt bra! Ett tips för någon som vill plantera buxbom är att ge den massor av näring och vattna mycket det första året och sedan se till att ge den en rejäl rotblöta när det är soligt och torrt. Jag har en slang som ligger längs hela häcken så att jag enkelt kan vattna den.

Min buxbomshäck är jag väldigt glad över att jag satte efter som det tar en tid för en buxbom att utvecklas. Nu kommer åtminstone inte allt vara nytt även om jag har en idé om att flytta den delen av buxbom som jag planterat runt trädet! Trädet har jag tänkt att låta murgröna klättra på. Jag hade först tänkt ta ner trädet men detta är min nya plan.

Jag har massor av murgröna som växt sig för stora i krukorna och tar energi från min krukträdgård så dom kommer passa perfekt här vilket också gör att de är ganska stora från början.

På framsidan vill jag ha lite av en prunkande trädgård trots de dåliga förhållanden med endast sprängsten och 10 cm jord över så är jag fast besluten att göra något fint av den!

Jag ser framför mig en blandning av Silverpäron, Jätteverbena, Hortensia, Buxbom, Avenbok och murgröna! Som en modern Engelsk trädgård fast i mini-mini-format!

Här ser ni en bild som är två år gammal så buxbomshäcken är lite större i dag. Det är alltså denna yta jag drömmer om! Då förstår ni också vad jag menar med mini-mini!

Jag skall också sätta långa rader av Hortensia längs med muren bort mot köksträdgården och min tanke är ett rutmönster på muren upp mot nybyggnaden i en städad form men jag har ännu inte kommit fram till vikan växt jag skall använda då murgrönan är för starkte växande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.