Muffins med hallon och maräng!


I dag har jag experimenterat lite i köket med ett av de recept som jag tycker väldigt mycket om men som jag ville få den perfekta touchen på. I dag blev mitt recept med muffing med hallon och maräng verkligen perfekt! Så här kommer mitt eget recept på dessa underbara bärmuffins som så klart går att variera med alla sorters bär.

Muffins med hallon och maräng

Muffins med hallon och maräng

3 äggulor

1,5 dl socker

3,5 dl mjöl

3 tsk bakpulver

150 gram smör

1,5 dl standardmjölk

Maräng

3 äggvitor

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Fyllning

2 dl hallon från frysen

3 tsk potatismjöl

Flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader och sätt gallret på andra fasen nerifrån (alltså strax under mitten) Sätt muffinsformarna i en muffinsplåt så de får lite stadga.

Det viktigaste momentet när man gör muffins är att inte fylla formarna för fulla. De får aldrig vara över 2/3. Gärna lite mindre. Fyller man upp mer så kommer dom bara rinna över och bli jättefula. Så var noggrann här.

Sätt in plåten i ugnen i exakt 20 minuter. Ta sedan ut plåten och lägg hallonen ovanpå muffinsen och tryck ner dom i muffinsen. Jag brukar ta två stora och ett litet hallon per muffins. Täck sedan över med marängen så ingen del av hallonen syns. Jag klickar ut marängen och smeter till den som jag vill ha den. Strör sedan på lite mandelspån och sätter in plåten igen tills marängen får färg i 20 minuter!

Muffins med hallon och maräng

Låt dom svalna! När man delar en färdig muffins på mitten så skall dom se ut så här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.