En dag i trädgården och mer plantering


I går blev det en dag i trädgården med mer plantering. Efter moget övervägande bestämde jag mig för att sätta ut både Jätteverbena och Kronärtskocka i de stora grå krukorna som jag fyllt med ny jord och gödsel. Resonemangen jag har är att jag kan täcka med fiberduk över natten för att vara på den säkra sidan! Det jag har gjort under ca 2 veckor är att sakta men säkert vant dom vid utelivet. Det har jag gjort genom att bära ut och in alla plantor på dagen och sätta in dom i orangeriet igen över natten. Helt enkelt härda dom för utelivet.

En dag i trädgården med mer plantering
En dag i trädgården med mer plantering
Jätteverbena och Kronärtskocka

Mitt mönster med murgröna

Jag har även köpt murgröna och planterat i den 5 meter långa rabatten och med hjälp av ståltråd monterat dom enligt det mönster vi har gjort på väggen. Tanken är att dom skall växa upp i ett rutmönster! Det kommer bli så fint när det börjar växa lite! Just nu så ser man nog inte riktigt vad det är om man inte är invigd. Ståltrådarna som bildar mönstret ser man inte heller om man inte vet om dom. Det är tanken så klart!

Ni kan se ståltråden som går i ett mönster om ni tittar noga, men den syns inte om man inte vet om den! Så det kommer verkligen bli läckert när det börjar växa.

Mitt mönster med murgröna
Murgröna växer fram i ett mönster

Jag har fäst murgönan längs ståltrådarnatrådarna så att murgrönan skall växa som jag vill.

Murgröna bildar mönster längs en av väggarna

Blåregn skall få växa på framsidan

Jag har även köpt ytterligare två nya blåregn som jag satt vid de yttersta stolparna på min pergola. Bara för att få det riktigt fint! Jag kunde helt enkelt inte låta bli när jag hittade så fina Blåregn. Det återstår att se om dom klara sig!

Blååregn med massor av blommmor
Mer plantering av blåregn

Nu har jag två blåregn som ännu inte slagit ut och två fullt utslagna! Vi får se om dom senare klarar sig. Det är inte alls säkert! Dom utslagna har jag tänkt med fiberduk och det får vara så i någon vecka för att dom skall aklimatisera sig till läget. Av det skälet är det toppen att det är dåligt väder för det är en klar fördel. Solens strålar kan annars bränna bladen.

Rosen Augusta Louise med stora blommor

Jag har även köpt två nya rosor. Rosor som jag såg i programmet ”Fredrik på Eklaholm”. Han visade en ros som heter Augusta Louise, och sedan dess har jag letat efter den. I dag hittade jag den på det mest osannolika ställe. Jag kunde helt enkelt inte motstå frestelsen. Eftersom två av mina rosor dött så tyckte jag själv att det var en självklarhet att köpa dessa skönheter!

Nya rosen som heter Augusta Louise
Augusta Louise
Rosen växer i min trädgård

Augusta Louise är en helt bedårande ros om du frågar mig. Den är en storblommig rabattros med ett tätt och kraftigt växtsätt. Den får stora till mycket stora fyllda blommor som går från rosa och ljustrosa och får inslag av aprikos. Den doftar starkt och blommar oavbrutet från månadskiftet juni-juli och ända till hösten i oktober. Kan man hitta något bättre!? Den blir ca 1 meter hög. Jag har satt mina rosor i krukor i min köksträdgård. Detta är också en väldigt frisk ros med god resistens mot svamsjukdomar. När jag letar rosor så är det ett krav att dom blommar hela sommaren och det är precis vad denna vackra ros gör!

Pelargoner är inte tantblommor

Har även köpt ett flak med mina favoriter Pelargoner i rosa och lila toner! Skulle lätt kunna ha pelargoner överallt! Älskar dom! Stefan påstår att det är ”tantblommor” och i så fall har jag varit en tant sedan jag var 15 år. Kanske stämmer! Jag kommer aldrit att sluta köpa Pelargoner

Pelargoner är inte tantblommor

Pelargonerna hann jag inte plantera så dom får åka in i orangeriet en stund för i dag regnar det ordentligt och dom trivs minst lika bra om inte bättre i orangeriet!

En dag i trädgården med mer plantering

Nu längtar jag verkligen efter att det skall bli varm väder så att träd och buskar slår ut. Det kommer bli så häftigt att se allting utvecklas. Jag längtar särskilt efter att träden skall bli gröna. Nu skall det inte längre finnas någon ”fulsida” i trädgården även om vi är långt i från klara!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.