Golvet i glasgången med klinker från Marrakech


I dag efter lunch så startade Stefan med läggning av golvet i glasgången med klinker från Marrakech. För er som läser min blogg regelbundet så vet ni att vi har en glasgång som förbinder vårt hus med det som är vårt showroom. Men eftersom jag just nu har många nya läsare så känns det viktigt att berätta, så man får någon form av beskrivning. Detta har varit planerat sedan länge men eftersom vi byggt ut huset i två plan så gör vi den biten som passar bäst in för oss rent praktiskt och byggmässigt för tillfället. I dag var det alltså dags att lägga golvet från Marrakech Design. Älskar detta golv!

Golvet i glasgången med klinker från Marrakech
Govlet i glasgången med klinker från Marrakech Design

Tidigare i veckan så flytspacklade Stefan golvet för att det skall bli en helt jämn yta att lägga golvet på.

Grå toner av Marrakech Design klinker

Ritning och vattenpass när man lägger ett handgjort golv

Som vanligt finns en ritning. Stefan lägger mittenplattorna först som han mätt ut. Han har även ritat linjer på golvet så att det bara är att lägga plattorna på plats. För varje rad som han lägger så använder han ett vattenpass eftersom de handgjorda plattorna är olika tjocka. Det gör att man måste vara extra noggrann. Detta skall sedan få härda i minst ett dygn. Därefter skall Stefan lägga dom plattorna som måste delas på mitten och ligga på båda sidor om dom plattorna han nu lagt för att mönstret skall bli helt perfekt.

Barngrind på plats för att hindra vovvarna att kunna gå dit just nu!

Det blir precis så fint som vi hade tänkt oss. Detta mönstrade golv kommer sedan att synas fint från utsidan vid vår entré. Stefan har redan monterat en spotlight i taket så att den skall lysa fint på det vackra golvet. Detta gör också att det blir en extra välkomnande entré kan man säga.

Spännande fortsättning följer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.