Gino är helt klart en av världens godaste desserter!


Vill ni göra en superenkel och magisk dessert till i kväll. Gino är helt klart en av världens godaste desserter! Jag har tipsat om denna dessert innan men den tål verkligen att upprepas för detta är verkligen en 10-poängare. Stefan önskade sig den i kväll. Då är det självklart att jag gör en Gino.

Gino är dessutom enkel att göra! 

Det gör väl inte saken sämre att desserten till största del består av frukt. Denna efterrätt är så himla enkel att göra. Var beredd att ni kommer få frågan om receptet när ni bjuder någon på denna dessert.

Skiva fruken i lagom stor bitar

Receptet går med fördel att halvera om ni istället är bara två stycken så kan man vara säker på att man inte äter för mycket, för med denna efterrätt är annars risken väldigt stor!

Recept Gino, ca 4 personer

2 bananer

250 gram jordgubbar

2 st kiwi

200 gram vit choklad

Vaniljglass till servering (jag använder Triumf Gammaldags vaniljglass)

Gör din Gino så här

Sätt på ugnen på 250 grader grill eller max på grillen för det kan vara lite olika från ugn till ugn. Var noga med att ingen undervärme är på. Om ni inte har grill så använder ni bara övervärme.

Skiva all frukt och tag en ugnsfast form och varva fruken i formen som medan på bilden!

Skiva fruken och lägg den i en ugnsfast form

Riv därefter den vita chokladen och täck hela härligheten med. Sätt in formen i ugnen och håll ögonen på den. Den behöver bara vara i ugnen i ca 5-7 minuter. Jag rekommenderar er att stå vid ugnen för chokladen får färg väldigt fort. Lägg då bara över en bit folie och låt den stå några minuter till så blir frukten perfekt varm. Servera tillsammans med lite vaniljglass och detta blir ett mästerverk!

Strö över chokladen i ett jämnt lager över frukten

Jag lovar er att alla som får smaka kommer lovorda den. Denna dessert är verkligen helt faktiskt i all sin enkelhet! Hoppas ni också får en Gino i kväll! Nu är det jag som skall börja fixa maten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.