En härligt färgglad jultårta!


Varje år så gör jag någon form av jultårta. Året innan så gjorde jag Rulltårta med Mascarponefyllning med lemoncurd. Detta året bestämde jag mig för att göra en jultårta med bananer, lemoncurd, non-stop och marsipantomtar. Eftersom jag inte gillar att pynta i tranditionella färgerna rött och vitt så blev det så klart en färggrann jultårta. Det fanns dock tyvärr inga rosa tomtar. Det tycker jag bagerierna behöver fixa!

Jag tog mitt rosa tårtfat på fot och klippte till tårtpapper så det ligger perfekt runt om men så man fortfarande ser det rosa fatet.

Jag mosade bananer och blandade med lite grädde och lade i lagren!

Till min stora förtjusning så hittade jag non-stop där dom äntligen tagit bort dom tråkiga bruna och röda. I stället var det gula, lila, ljusgröna och rosa. Jag hoppas verkligen det inte bara är en juledition för pepparkakshus utan att detta är nya non-stop! Visst blev den ändå lite härlig. Massor av marsipantomtar så att ingen behöver slåss om just marsipanfigurerna för det blir cirka 1-3 stycken på varje tårtbit! Ingen skall bli utan marsipanfigur!

Att hålla på och fixa med sådant här är det som jag bara älskar! Kan liksom inte få nog. Om jag hade all tid i världen skulle jag bara göra fina saker hela dagarna! Blir man inte glad av denna tårtan!?

Den blev också väldigt god kan jag lova!

Jag känner mig nöjd med både utseende och smak. Vovvarna fick så klart slicka på visparna när jag vispat grädde. De är alltid med mig i köket. Oftast så somnar dom i ett hörn nedanför spisen!

Tårtan förgyllde även sin plats på fika- och godisbordet! Jag tycker nog att det är roligast att plocka fram allt och bara njuta av att titta på.

Önskar er alla en underbar kväll!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.