Så mycket vi hunnit med under 2020!


Var börjar man ett sådant här år som inte varit likt något annat. Så mycket vi hunnit med under 2020! Jag kommer aldrig glömma när jag satt på flygplanet till Kina vecka 3, 2020 och läste i tidningen om ett troligt virus som hittats i Kina likt SARS.

Ett glas champagne och dags för att resa föst till Shanghai och sedan vidare till Geely huvudkontor.

Jag var i Kina i 8 dagar den gången. Efter en vecka på jobbet hemma i Sverige fick vi reda på att ett virus spridits från Kina som kallades Covid-19 och jag fick sitta i karantän i 10 dagar! Tack och lov så hade jag inte Covid-19.

Start av vår utbyggnad

Detta året har vi hunnit med så himla mycket. I december 2019 så gjöt vi plattan till det som skulle bli vår utbyggnad i två plan och sedan dess har vi gjort enorma framsteg.

I början på februari så började Stefan regla upp för vår utbyggnad i två plan!

Det gick fort och snart var både takstolar och tak på plats! På bara ett par veckor.

Snart var även själva vindskyddet på plats. Taket var lagt och en del av cederträ var på plats.

Det som sedan dröjde var fönstren som skulle levereras vecka 25 men när dom väl kom så var fönsterpartierna till nedervåningen skadade så vi fick vänta ända till september på nya fönster eftersom industrin har semesterstängt! En lång väntan men samtidigt en möjlighet att faktiskt vara lite ledig!

Fönstren till övervånigen klarade sig dock. De var med en annan leverans!

Sommaren var fantastisk och mitt kära orangeri har jag tillbringat åtskilliga timmar detta år. Att vi bygde detta under 2017 är jag så otroligt tacksam för. Vi tillbringar så otroligt mycket tid här ute!

Midsommarafton var också väldigt fin och vi fick lite av solen.

Så mycket underbara blommor som jag haft hela våren, sommaren och hösten och faktiskt så plockade jag dom sista blommorna i december i min egen trädgård! Fantastistk.

Blommor det kan man aldrig ha för mycket av. Min plan för 2021 är att göra om på framsidan så det kommer nog bli annorlunda!

Själv har jag mått toppen detta år, jag har ännu inte varit sjuk, jag har klarat mig från Covid-19 och det har även Stefan tack och lov. Även hela min familj har klarat sig från mina syskon och ner till fina barnbarn och ner till min finaste mamma så klart!

Vår utbyggnad i 2 plan

Bygget har fortsatt hela hösten och så fort fönstren till vår utbyggnad kommit så beställde vi även fönster till vår glasgång som är den som förbinder huset med vårt Showroom!

Det är en sådan häftig sak att se allting växa fram. Vi har så klart hur mycket som helst kvar med utsida och får ordning på allt och interiört så klart. Det är en ynnest att få se sitt hus växa fram till något nytt och en ortoligt häftig upplevelse.

Bara nu i december har det hänt otroligt mycket på utsidan.

Vi har rivit platån som Stefan byggt för att kunna ha en ställning på långsidan av huset.

Stefan har sedan rivit och byggt en helt ny och större terrass.

Sedan har han börjat med att bygga en trappa ned för att vi skall kunna gå runt hela huset och för att vi nu vill göra det tillgängligt. Ingen mer slänt som ingen kan gå i eller klippa gräs. Dessutom har han byggt odlingslådor vid sidan som det skall planteras växter i när våren kommer!

Räcket är pulverlackat i en helt ny färg. Grått i stället för tidigare grönt. Samma som räcket till vår balkong i sovrummet. Stefan har även byggt en balkong till min walk-in-closet och det blir så fint överallt!

Det är svårt att beskriva med ord vad som hänt detta året, när det för min egen del hänt så mycket positiva saker mitt i all bedrövelse.

Julen har varit superfin här hemma hos oss. En liten söt gran på vår nya terrass. Längtar så att få inreda denna terrassen till vår och sommar!

Vår jul 2020

Vi har haft en otroligt fin jul här hemma. Stefan blev sjuk på fredagen med halsböld så han var väldigt sjuk men på måndagen fick han komma till läkaren och på måndagkväll sent så sprack bölden (huuuu, vet det låter älckligt) vilket innebar att han fick lov att starta med antibiotika så till julafton kände han sig väldigt bra igen! Vilken tur!

Jultårtan blev fin tycker jag! Älskar färg! Kan inte få nog av detta!

Det blev även julbord med det vi tycker om. Sill, laxpaj, skinka och janssons frestelese och lite annat smått och gott.

Även julgranen blev klädd även om jag jobbade in i det sista!

Godisbord blev det också för bara oss två! Tycker det är så himla roligt att pyssla och göra fint!

Sedan måste man duka med olika porslin hela tiden. Det gör mig glad!

Lutfisk som här till mina favoriter serverades på juldagen! Mums! Det är så gott. Ni kan läsa på bloggen hur jag tillagar, severar och äter lutfisk HÄR om ni är nyfikna.

Det blev också julklappar och här nedan ser ni en av mina julklappar som är till min nya walk-in-closet!

Sammantaget så tycker jag att denna tid har varit bra. Vad har jag inte gjort tillräckligt av är att inte ha varit på gymmet av skäl ni alla förstår! Det måste jag göra bättre under 2021.

Mina ögonstenar

Sedan till mina ögonstenar! De som ger mig så mycket varje dag. Som är som små glädjepiller bara med sin uppenbarelse. Dom vet inte ett skvatt om Covid-19. Dom låter hälsa att dom tycker att 2020 varit toppen för att husse och matte varit hemma nästan hela tiden! 🙂 Ni ser perspektiven är olika!

Ser fram mot ett nytt år och våren

Nu ser jag fram emot att få sätta i gång med odlandet inför nästa säsong och våren som jag verkligen längtar efter i år att få börja göra fint på framsidan till min trädgård. Ännu är allt inte riktigt klart och ni kommer så klart få hänga med på det också. Så den här bilden får avsluta detta inlägg.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC01138-1024x685.jpg

Önskar er en härlig dag! Nu är det bara dagar kvar till det nya året och jag måste planera nyårsmenyn!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.