Den perfekta Räkcoctailen som förrätt till Nyår! 2 kommentarer


Här kommer den perfekta räkcoctailen som förrätt till Nyår! När jag var yngre var förätten Räkcocktail en av mina absoluta favoriter. Sedan dess har mängder av varianter gjorts. Jag tycker fortfarande att den klassiska är helt klart bäst så jag vill ha en klassisk Räkcocktail á la 80-talet!

Det absolut viktigaste med en helt perfekt räkcoctail är Rhode Islands-såsen som det måste vara ”sting i” för att den skall bli helt perfekt! Det är det som gör hela räkcoctailen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC07200.jpg

Här kommer mitt eget recept på en PERFEKT räkcocktail med det godaste Rhode Islands-sås som jag själv smakat! Ni måste testa.

Om ni vill frosta glasen som jag gjort med rosa strösocker så tar ni bara en citronskiva och vänder glaset upp och ner. Man vänder glaset upp och ner för att inte citronsaften skall rinna ner i glaset. Gnider citronskivan mot glasets kant och doppar sedan i färgat socker! Superenkelt och så festligt och fint! Färgat socker gör man genom att lägga strösocker i en plastpåse och tillsätta några droppar karamellfärg och skaka!

Ingredienser till Klassisk Räkcoctail, 2 personer

400 gramräkor med skal (skalas så klart)

0,5 tärnad avokado

2 grön sparris lätt kokt och fint tärnad

4 cocktailtomater i fina klyftor (6-8 klyftor per cocktailtomat)

1 deciliter finstrimlad isbergssallad

2 små skivor citron till dekoration

2 msk fint hackad röd paprika

Dillkvist som dekoration

Spara några räkor till dekoration

Rhode Islandsås

0,5 dl majonäs

3 msk sweet chilisås

1-2 stänk tabasco (ta det försiktigt här)

0,5-1 msk saft från färsk citron (smaka av)

Salt och peppar efter smak

Gör din räkcoctail så här

  1. Tag två glas på fot att servera räkcoctailen i. Lägg ett salladsblad i botten på glaset som blir en vacker inramning och dekoration. Gärna så dom sticker upp lite grand ur glaset.
  2. Skala räkorna
  3. Spara några räkor till garnering
  4. Hacka och gör i ordning allt som skall finhackas.
  5. Blanda räkorna med finhackad isbergssallad, paprika, sparris, tomater i en skål så det blandas ordentligt.

Gör Rhode Island såsen så här

Ta en lagom stor skål och tillsätt majonäs, sweet chilisås och tabasco och blanda det ordentligt med t e x en liten gaffel. Tillsätt citronsaft och kryddor och smaka av och rör om ordentligt! Var noga med avsmakningen. Det är såsen som gör hela anrättningen.

  1. Blanda sedan den färdiga dressingen väl med salladsblandningen
  2. Blanda i räkor men spara några till garnering
  3. Fyll upp glasen med fyllningen och garnera med skivade cocktailtomater, dillkvist, räkor och en liten citronskiva!

Mums, nu väcks minnen till liv! Så gott!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Den perfekta Räkcoctailen som förrätt till Nyår!