I dag blir det mys-race för hela slanten!


Jag är en riktig nörd när det kommer till att fixa och göra fint! I dag blir det mys-race för hela slanten. Jag älskar det. Det är inget jag någonsin känt som ”att jag måste” utan saken är den att jag älskar det. Har alltid älskat att pyssla och fixa och göra fint ända sedan jag var liten. Jag njuter av att göra det i min ensamhet.

Högtider är sådana dagar när jag kan och får gå all in hela dagen. Nu när man dessutom är förpassad till hemmet så är det på något sätt ännu viktigare. Att ha fint omkring sig och göra mysigt. Att tapeter ännu inte finns på plats i mitt nya matrum gör ingenting. Vi använder rummet ändå för vi älskar det redan.

Att fira in ett nytt år i år är väldigt speciellt med tanke på den Pandemi som vi dragits med detta år, och som kommer stå att läsa om i historieböckera. Många lägtar efter avslut och att börja något nytt. Tyvärr så är inte Pandemin borta bara för att ett nytt år är här, men nu hoppas vi på att vi alla snart kan få ett vaccin.

Dom här gullisarna är så klart med. Dom vill också har nyårsmeny och det är klart dom skall få! Allt annat vore orättvist!

2020 har gett mig ett större hus

För egen del har 2020 inneburit att vi har påbörjat och färdigställt vår utbyggnad i två plan och det har varit en sådan fantastisk resa. Under 2021 så kommer vi färdigställa på insidan vilket är minst lika spännande och roligt!

2021 kommer innhålla massor av roliga saker

Jag har så mycket saker att se fram emot under 2020 och här är några av de saker jag ser fram emot och längtar till.

Min nya walk-in-closet

Att äntligen får inreda min egen walk-in-closet skall bli så fantastiskt roligt. Jag har så många roliga idéer att få sätta i verket. Men först skall värmegolv läggas, sedan golv. Därefter skall det spacklas och målas. Att få tapetsera där inne kommer bli så roligt!

Detaljer som jag köpt på loppis som jag håller på att göra i ordning! Så himla kul!

Matrum skall inredas

Sedan har vi vårt underbara matrum som skall inredas. Vi använder det till fullo redan men golv skall läggas även här. I matrummet är värmegolv redan ingjutet i plattan. Öppna spisen är klar, men allt skall spacklar målas och tapetseras. Tapeterna har vi redan i en lite låda och jag längtar mig sjuk efter att få sätta upp dom.

Där jag bland annat skall ha denna tapet från Designers Guild.

Trädgård på framsidan

Under våren skall jag äntligen få göra planera trädgården på framsidan. En pergola skall byggas. Planteringar i massor göras. Min krukträdgård skall göras om. Ser så fram emot allt det även om det också innebär massor av jobb.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC04491.jpg

Njuta av allt jobb vi gjort under 2020

Sedan kommer sommaren och vi kan för första gången nyttja alla våra nya terrasser och stora fönsterpartier som leder rakt ut till orangeri och min lilla köksträdgård. Ser verkligen fram emot att spendera sommaren här med Stefan och vovvarna.

I dag blir det bara mys och pyssel

Men i dag blir det bara mys och pyssel för hela slanten. Morgonen kommer ägnas åt att dricka en kaffe tidigt på morgonen och blogga. Vet inte riktigt ännu hur jag skall duka bordet men det ger sig under dagen!

På förmidaggen skall jag fixa en lättare lunch. Sedan skall en Marängsviss göras vid lunchtid. Mitt största orosmoment för dagen är hur jag skall få in den i kylen!

På eftermiddagen skall hundarna så klart promeneras igen innan jag börjar med maten. Fika förstås med en kopp kaffe. Eventuellt baka en rulltårta av något slag och göra söta bakelser av!

Pynta med blommor i matsalen. Sätta ljus och byta ut ljus i alla ljusstakar. Tända upp huset så det ser fint ut överallt!

I kväll blir det 3 rätters middag och menyn ser ut som följer;

Förrätt

Klassiks Räkcocktail du hitter receptet HÄR

Varmrätt

Ungsbakad Oxfilé med grillade sparris och grönpepparsås som serveras med råstekt potatis

Dessert

Maränsviss som serveras med kaffe. Du hittar receptet HÄR

Marängsviss till nyårsdessert 2020

Kvällsdrink

Kaffedrink på mitt vis. Du hittar receptet HÄR

I går kväll provade vi att göra drinken i mina nya glas och det blev ännu bättre och jag sockrade kanterna med farinsocker! Mums det blev så gott och bra. Får ta en bättre bild på det i dag. Så här såg glasen ut.

Hoppas ni får en skön dag med mycket härlitg pyssel för i kväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.