En kylig vecka och plantering till helgen 4 kommentarer


Här i Göteborgsområdet så skall det vara lite kyligare väder under veckan. Jag har därför bestämt mig för att avvakta tills helgen med att plantera ut alla mina luktätor som jag sått från frö. Om man sätter ut plantor för tidigt och dom inte klarar temperatren så bra, så tar det ca 14 dagar innan dom alls börjar växa och jag tänker att det då är bättre att vänta!

Om jag väntar några dagar så tjänar jag ändå in tiden eftersom det tar 14 dagar för dom att återhämta sig!

Det är så här man får resonera när man håller på med växter. För mig är det dagens höjdpunkt att gå ut på morgonen och öppna orangeriet och se hur allting mår. Vattna och pyssla om växterna!

Mina petunior är så vackra att jag inte vill ta dom utanför orangeriet! Självklart skall dom också får komma ut, men det får också vänta tills helgen!

Så här ser det ut just nu och blommorna är så vackra!

Alla blommor är odlade från egen-insamlade frön!

Petuniorna är så vackra att det ser ut som sagoblommor i min enkla värld. Jag blir lika glad varje morgon jag kommer ut och ser detta hav av blommor.

Alla utom en ny blomma som är en gul Rosenskära!

Nu känns det verkligen att det är vår och går mot sommar. Här i Göteborg kan man nu se lite grönt på de flesta träden. I går plockade jag min första bukett av Liljekonvaljer. När jag var liten så plockade jag alltid den första buketten den 13 maj som är min mammas födelsedag!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “En kylig vecka och plantering till helgen

  • pretty Inläggsförfattare

   TACK söta Lena!
   Vad gullig du är och vad glad du gör mig!
   Min mamma är den bästa mamman i världen och på sin födelsedag, som är på onsdag, har jag precis ordnat så hon skall få en bukett med liljekonvaljer även i år trots att hon inte får träffa någon på grund av Corona! Hon önskade sig också mest av allt en nygrillad kyckling och självklart skall hon även få det! 🙂 🙂
   Tack söta rara du, jag skall hälsa Stefan han kommer bli så glad!!!!
   Kram på dig!!
   //Berith

   • Lena

    Kram till er med! Ja allt med Corona är så sorgligt! Min fina pappa dog den 2 mars men inte av Corona. Han bodde i Norrland och jag i Stockholm. Detta innebär att vi fått vänta med att strö pappas aska. Han vill strös på sin egen mark. Det gör ont! Men det är så nu. Det kommer bättre dagar❤️

    • pretty Inläggsförfattare

     Åhh Lena så sorgligt jag beklagar verkligen sorgen!!! Svårt när man bor långt i från varandra och dessutom i sådana tider som det är nu!
     Stor bamsekram till dig!!! Det är fint att ni väntar och gör som han önskade!
     //Berith