En söndag med lite pyssel i orangeriet!


I dag har det blivit lite extra pyssel i orangeriet. Gödsling av mina träd och druvor som växer så det knakar. Det gäller att dom har tillräckligt med näring om dom skall orka producera så mycket frukt som dom har på sina grenar. Jag åkte och köpte en extra säck med kogödsel och har gett dom lite extra näring idag.

Orangeriet är det enda ställe där det är grönt. Utanför kan man ännu bara skönja att träden är på gång att få blad, och det enda som faktist börjat bli lite grönt är häcken mot grannen.

Därför känns det lite surrealistiskt att titta mot orangeriet som är helt grönt, och när man går in där se alla frukt som växer. Varje enskild dag när jag går in så blir jag lika förvånad för persikorna växer verkligen så jag kan se det med blotta ögat dag för dag.

Jag har börjat stödja grenarna för att dom skall klara bördan med all frukt dom har. Jag antar att en del kommer trilla ner av sig självt.

Har även potatis som är min så kallade midsommar potatis i orangeriet. När jag vattnade mitt land med potatis i dag så insåg jag att den potatisen redan hunnit väldigt långt och även salladen börjar redan visa sig. Härliga tider!

Vindruvorna samma sak. Jag har två rankor, en på var sida och båda är översållade med druvklasar!

Man kan bara stå där inne och titta på härligheten! Jag trodde nog aldrig att jag skulle få så här mycket.

Har även tagit fram mina rostiga små fåglar, fjärilar och sländor som jag skall sätta ut så småningom.

Jag älskar detta ställe. Det har verkligen gett mig så mycket nöje och det är det första jag öppnar på morgonen när jag går upp. Jag satt och tänkte på att vi har sommar minst 8 månader om året tack vare detta underbara orangeri. Från mars-oktober och oftast november också!

Nu på eftermiddagen bestämde jag och Sefan oss förratt vi skulle testa att spela Bingolotto, så det har vi tänkt sysselsätta oss med i kväll! Vi testar att spela i mobilen så slipper man åka och köpa några lotter i coronatider! Fiffigt! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.