Lyx-petuniorna slår snart ut! 2 kommentarer


Nu undrar ni så klart vad en lyxpetunia är för något. Det är en sådan petunia som man kan titta på hur länge som helst och undra hur den ens har kommit till och hur det ens är möjligt. Egentligen heter den kruspetunia.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är LRG_DSC02564.jpg
Lyxpetunia hos prettyhomeblog

Jag har ett helt tråg med lila petunior som nu är mycket nära att slå ut. Jag brukar näringsvattna dom en gång per vecka och i dag var en sådan dag. Jag hoppas dom slår ut nu.

Det är enkelt att ta sticklingar av sin petunia

Jag har även ett helt tråg med ljusrosa lyxpetunior, lite drygt 15 plantor av varje sort. Jag toppar dom när dom växer och använder det för att sätta nya plantor. Ett enkelt och bra sätt att föröka petunior. Jag har skrivit ett inlägg där ni kan läsa om hur man förökar sina egna petunior HÄR.

I det lyxiga ligger också att dessa petunior går inte att köpa i handeln utan finns bara som frö att dra upp själv! Det är tredje året i rad jag drar upp dessa skönheter men jag är alltid i spänd förväntan inför när dom skall slå ut.

Jag sätter frön i början på mars för att de skall hinna bli blommor på dom innan det är dags för plantering på utsidan. Det enda jag gör egentligen är att jag toppar dom så att dom skall bli vackra och täta.

Dom finns i dessa tre färgställningar mörklila, ljusrosa och en blandning mellan lila och med en vit kant! Jag nästan svimmar så vackra är dom!

En petunia är en lättskött blomma. Det enda man måste tänka på är att ta bort vissna blommor så att dom inte går i frö. Om en petunia går i frö så slutar den att producera blommor. Så om man kontinuerligt rensar dom så kommer hela tiden nya blommor.

En petunia kan behöva extra näring under säsongen som dom flesta blommande sommarblommor eftersom dom producerar så mycket blommor. I övrigt är det viktig att vattna dom och inte låta dom torka ut.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är LRG_DSC02564.jpg

Man kan få löss på sin petunia om man låter den torka ut. Det är bara att ta en sprayflaska med Grön såpa och duscha den ett par gånger om dagen. Om blomman inte är för stor så kan man med fördel doppa hela blomman i en hink med såpa. Då kommer lössen inte att överleva.

Hoppas ni får en fin start på er söndag!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Lyx-petuniorna slår snart ut!