Ett litet besök i orangeriet en kall men solig januaridag.


I dag beslöt jag att titta till mina växter i orangeriet. När det är busväder ute så kanske jag tittar in i orangeriet ett par gånger i veckan om jag inte sitter här och fikar en helgdag när solen skiner. Ett litet besök i orangeriet en kall men solig januaridag är en lisa för själen. Längtan blir extra stor när solen tittar fram och efter allt regn på tvären i går så blir man extra längtansfull när solen plötsligt tittar fram i ett iskallt Göteborg.

Olivträdet trivs i fullt ljus och frostfritt

Har precis hunnit med en lunchpromenad med hundarna i solen. Halt väglag, men härligt. Tänk vad lite sol kan göra med sinnet! Inte för att jag är något djupt fundersam person precis, utan mer att man blir bara gladare av fint väder helt enklet!

Så här ser det ut i mitt vinter-orangeri. Oliven har det bra här och trivs i sitt frostfria utrymme med maximalt med ljus! Så underbart att ha tillgång till ett eget orangeri och jag är fortfarande lika tacksam som när vi byggde det. Kanske lite mer till och med nu när jag vet vad det innebär att äga ett orangeri! Det överträffar alla förväntningar kan jag säga!

Nu när vi också tillverkat våra egna rostfria baljor och planterat om träden i ordentligt rymliga krukor så känns det extra bra. Krukorna har handtag så att man lätt kan flytta om det behövs.

Detta med rostfria baljor kommer bli så bra till sommaren när man kan övervattna lite utan problem. Stefan har gjort ett system så att man antingen kan flylla med lite vatten annars rinner det ut i rabatten utanför! Så himla perfekt!

Där fick ni en liten insyn i mitt orangeri en helt vanlig vinterdag! Solen gör verkligen underverk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.