Ett mönster som murgröna skall växa på!


I går kväll var jag och Stefan på Hornback och köpte material för att göra en stråltrådskonstruktion i ett mönster som murgröna skall växa på väggen. Detta har jag drömt om att ha i min trädgård i flera år. Först hade jag tänkt göra det på väggen i betong som är uppmurad på den nya delen av vårt hus. Jag ågrade mig för jag vill inte förstöra den vackra väggen så nu skall vi göra det under den nya terrassen där det är tryckt virke i stället.

Murgröna växer i mönster

Ett liknande mönster som detta har jag tänkt mig. Så himla roligt med detaljer som detta!

Tanken är att låta ett mönster av murgröna växa upp. Rabatten som Stefan byggt är hela 5 meter lång! Just nu håller vi på att rita själva mönstret på papper. Det är så roligt att göra alla detaljer som jag planerat. Just nu håller jag på att bygga upp de gröna partierna i trädgården. Så snart det blir lite varmare kan man börja plantera lite blommor också!

Blomlådan är 5 meter lång
Blomlåda som är 5 meter lång

Jag tycker om att vissa delar i min trädgård kommer vara gröna året om. Även murgröna behåller bladen på vintern och det kommer bli så vackert!

När vi är klara här så skall vi sätta en kant av kortenstål mot buxbomshäcken. Den skall sticka upp så att vi kan fylla på med jord och sedan kommer nästa steg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.