Hur det går med glasgången!


Ni kanske undrar hur det går med glasgången. I dag har Stefan lagt på en primer på värmeslingorna som han monterade i går. Sedan var han i väg och köpte flytspackel för att lägga på över värmeslingorna innan han börjar att lägga klinker. Det klinker som vi köpt kommer från Marrakech Design och är ett golv som jag längtat efter att få se på plats.

Flytspacklat golv
Hur går det med glasgången?

Vi provade i går kväll att tända spotlighten i taken när det var mörkt ute och det blir så himla fint. Jag tog inget foto på det men skall göra det när golvet har kommit på plats! Det kommer bli så fint. Alla väggar har fått gips och värmegivare och lampknapp på plats

Spotlight i taket
Spotlight på plats i taket

Nu håller flytspacklet på att torka. Vi har satt en hundgrind i vägen för att inte hundarna av misstag skall klampa in där. Dom älskar nämligen att sitta och titta i fönstret vad som händer på utsidan!

Att behandla plattorna när man lagt dom

När plattorna är lagda så är det viktigt att göra impregnering. Det gör plattan smuts- och vattenavvisande. Man impregnerar INNAN fogning, annars kan fog tränga ner i de öppna porerna och missfärga plattan.

Marrakech Design
Så här ser plattorna ut från Marrakech Design

Viktigt att göra rent

Det är viktigt att göra rent plattorna innan man startar med impregnering. Man börjar med att torka bort eventuellt cementdamm och andra lösa partiklar med torr trasa innan man startar med att impregnera. Det r också viktigt att man tvättar bort fogrester skyndsamt och noggrant.

Behandlingen heter Natural Finish Stone Sealer behåller plattans ursprungliga utseende och är lämplig för både inom och utomhusbruk. Man gör behandlingen i flera omgångar med 2 timmars mellanrun.

Jag längtar tills jag får se detta på plats!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.