Plantering av egenodlade Jätteverbena!


I dag skulle det ske hade jag bestämt mig för. Plantering av egenodlade Jätteverbena. Nu när det officiellt maj så hade jag bestämt mig för att sätta ut dom efter att ha avhärdat dom i en dryg vecka. Jag hoppas verkligen dom skall klara sig men det tror jag bestämt!

Planterinng av egenodlad Jätteverbena
I dag blev det plantering av egenodlad Jätteverbena

Jätteverbenan hade massor av fina rötter

Plantorna var så fina och hade så mycket fina rötter att jag knappt fick dom ur krukan trots att jag planterat om dom i större krukor! Härligt när man lyckas med uppdrivningen av plantor! Jag hade hört att det skulle vara extra svårt att driva upp egna Jätteverbena. Det kan jag dock inte hålla med om. Dom tog sig fint och växte på i bra takt. Det svåra är att toppa plantor tycker jag, när man driver upp egna plantor. Det gör liksom ont i hela mig. Men jag har gjort det och jag har även använt topparna till nya plantor. Precis som jag gör med det mesta jag sår själv.

På bilden nedan ser ni Jätteverbenan. Den ser kanske lite ynklig ut i den stora rabatten, men så fort den börjar växa så har den en enorm växtkraft. Den var nog glad att kunna breda ut sina rötter i dag.

Trädgårdsnävan Rozanne har jag planterat runt träden

Två nya buxbomsklot

Jag planterade också 2 nya buxbomsklot i dom blomlådorna som är byggda på sidan av bänken. Då blir det enhetligt och snyggt. Det känns också som det är lite utplockat i Handelsträdgårdarna på vissa saker och jag är grymt nöjd med att jag redan planterat min 13 meter långa häck. Såg att det var väldigt skralt med plantor i dag.

Till hösten skall jag så jättemånga lökar med Allium i den långa planteringslådan så det blir en hel parad! Det kommer bli fint. Jag har det i planteringslådorna runt orangeriet och jag tycker det är så fantastiskt vackert och beroendeframkallande. Framsidan är ännu inte färdig, men sakta men säkert så kommer saker och ting på plats

Runt träden har jag planterat Trädgårdsnävan Rozanne, och varje gång jag skriver eller säger namnet så tänker jag på sången med samma namn!

Nu skall jag gå och kika på hur långt Stefan kommit. Vi har pratats vid över en lunch och en fika. Det är så vi jobbar när det är mycket att göra. Tror bestämt att det gipsat och klart allting. Såg när han sågade ut gipsskivor för kontakter. Såg även att han ritat upp var värmeslingorna på golvet skall gå. I går jobbade han till långt efter 20:00 på kvällen. Stefan jobbar i princip alltid i moment och måste få göra färdigt ”ett moment”.

Önskar er en härlig fortsatt söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.