Här hemma pågår nästa projekt -glasgången!


Här hemma pågår nästa projekt – glasgången och i går började Stefan jobba med glasgången som förbinder vårt hus med vårt showroom. Isolering och även fuktspärr skall på plats innan gips sätts. Därefter skall golvvärme läggas och även vackra klinkers från Marrakech Design. Glasgången är egentligen bara en passage men förhöjer den exteriöra delen på vårt hus väldigt mycket. Det och att den dessutom skapar en oas på baksidan och inte längre en ”vindhål”. Allting faller sakta men säkert på plats. Det har tidigare varit som en virvelvind när det blåser. Nu har vi lä både på fram- och baksida!

Så här såg det ut i oktober när Stefan reglade upp. Plattan hade vi gjutit långt tidigare!

HÄr hemma pågår nästa projekt - glasgången
Här hemma pågår nästa projekt – glasgången

Fönstren på plats på bilden nedan. Det var en lång väntan under Covid-19 perioden när leverantörerna hade svårt att få fram special tillverkade mått. Då fick vi vänta tills oktober. Stefan reglade upp precis när han fått leveransen av fönstren så det inte skulle stå öppet längre än nödvändigt. Några timmar blev det.

Detta byggdes under november förra året

Sedan kom även cederträ på plats. Även det var en lång väntan. Men vi är så glada att detta året inneburit att Stefan kunnat ägna en stor del av tiden till byggnation av vårt hus. Utbyggnaden på andra sidan i två plan och allt som tilllkommit!

Här blåste det alltid tidigare. Det var som en virvelvind genom detta blåshål. Nu har vi skönt lä på båda sidor och baksidan är som en oas.

Som ni ser ligger även stenläggningen perfekt intill fasaden!

Cederträ på plats

Att leva under byggnation

I går satte Stefan upp både fuktspärr och började med gips. Nu börjar det likna något på riktigt! Kanske inte många som kan leva så här i ett byggprojekt men vi planerar bit för bit och vet från början förutsättningarna och det har faktiskt fungerat förvånansvärt bra. Det byggs hela tiden så projekten går ständigt framåt i snabb takt. Det går bra när man planerar och hela tiden vet vad nästa steg är. Här händer allt i en rasande fart med tanke på att vi gör precis allting själva! Det är inga hantverkare som kommer hit och jobbar! Här är det vi som är hantverkare. Stefan är arkitekten bakom byggnationen, konstruktören och utföraren. Självklart har vi diskuterat hur vi vill att det skall se ut, och Stefan ritat.

Det bli spotlight i taket. Glasgången kommer därför lysa upp vår entré. Det kommer bli superfint när det blir klart. I dag skall Stefan hämta mer gips och göra klart det sista.

Glasgången gipsas
Glasgången gipsas

Utsidan ser ut så här i dag, men även alluplåtar på balkongen som förut på tidigare bild behövde fräschas upp.

Nu längtar jag som vanligt till nästa steg att få se golvet på plats. Men många detaljer kommer hela tiden på plats så man hinner knappt med själv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.