Fler exteriöra detaljer på plats på utsidan!


Det har gått några dagar sedan Stefan gjorde det allra sista på terrasserna vid utbyggnaderna. Nu är det fler exteriöra detaljer på plats på utsidan som verkligen gör helheten. Jag har varit full upptagen med annat så jag har inte hunnit visa er.

Längst bort i bild ser ni plåt på terrassen

Stefan har nu satt plåt på samtliga ställen där bjälklaget syns. Även på den terrassen längst bort vid vår köksträdgård. Det var det sista stället! Det blir så himla snyggt och dessa exteriöra detaljer gör verkligen enorm skillnad!

Grind eller inte på terrassen

Först hade vi tänkt göra en grind till terrassen på framsidan. Men vi ångrade oss, vi kom på att vi inte vill ha någon där för vi kommer inte använda den. När Stefan hade satt upp den sista delena av staket så blev det så himla snyggt att jag ville att vi skulle behålla det så och inte göra om det till en grind. Så vi kom överens om att låta bli.

Här nedan på bild ser ni också var pergolan skall börja och gå längs hela husfasaden.

Grind eller staket
Grind eller staket – Det blev staket!

Pergola skall byggas till våren

Till sommaren skall vi bygga en pergola och en gång längs fasaden på huset på framsidan, som kommer ansluta till terrassen och den trappa som går ner för slänten. Det bästa med detta är att vi nu helt byggt bort hela den slänt som varit ett av våra huvudbry i många år! Av det har vi gjort en utbyggnad i två plan och adderat massor med kvadratmeter till vårt hus och dessutom gjort huset så fantastisk snyggt med alla detaljer.

Den här våren skall trädgården på framsidan bli klar

Det har varit många turer med trädgården på framsidan. Jag har varit ivrig och velat påbörja. I dag är jag glad att jag inte gjort det och i stället väntat till jag kan göra allt på en gång. Det jag är glad över är att jag gjort klart framför muren med växtlighet där, och satt buxbomshäcken. Jag kommer med största sannolikhet fortsätta med buxbomshäck bort till vår lilla köksträdgård. Hade jag gjort det tidigare så hade allt varit förstört vid det här laget. Så det skall bli fantastiskt roligt att få möjlighet att göra hela trädgården på en gång.

Mycket grävningsarbete och byggnation kvarstår med terrasser och pergola. Jag ser så mycket fram till våren när vi kan hugga tag i detta. Till våren skall också plattor sättas på den del som murats upp på vår utbyggnad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.