Fönsterval för vår utbyggnad!


Vi har nu efter noggrann övervägning gjort vårt val. Det blir stora fönsterpartier med dörrar för att få en ännu större glasyta. Likadana på båda sidor om vårt matrum. Kommer skriva lite mer om vårt val längre fram.

Dörrarna blir 1,20 breda och man kan säga att det motsvarar halva öppningen. Dessutom kommer fönstren från samma leverantör som för övriga fönster på vårt hus, och för oss är det viktigt med design och uttryck.

Beslutet grundar sig också på att vi kan få partierna innan sommaren, och vi har nu fått en preliminär leverans till vecka 25. Det känns jättebra!

Under tiden jobbar Stefan på med insidan och allt som behöver göras där och det är väldigt mycket jobb. Göra färdigt spisen innan väggar börjar kläs. Väggar skall isoleras. Det skall sättas gips, sätta innertak. Golv skall läggas i båda planen. Ström skall kopplas in.

Sist av allt skall genomföringen till vårt hus göras på två plan. Det kan vi så klart inte göra förrän vi har fönster på plats.

Sedan skall det spackas och målas. Tapetseras. Byggas in vitrinskåp. Driftsätta öppna spisen. Montera garderober. Bygga balkong med räcke.

Ja som ni förstår är listan oändligt lång. Jag säger som jag brukar, att det är resan som är en stor del av målet och om man inte gillar den, då skall man nog inte ge sig i kast med byggprojekt. Vi älskar det!

Jag älskar att se hur långt vi kommit. Vi har gjort precis allt själva. Det är så himla kul att tänka tillbaka på ihop. ”Tänk när vi grävde ur slänten” ”Tänk när vi murade upp stödmuren” Tänk hur glada vi var när vi gjutit plattan”…och så håller vi på!

Varje semester ägnar vi till stor del åt våra byggprojekt och det är så himla kul! Det är semester för oss, att se om vårt hus, utvecka och drömma vidare. Vi jobbar förstås hårt men det är en sådan fantastisk tillfredsställelse i det!

Önskar er en underbar torsdag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.