Fredagstaco med världens godaste tacopaj


Ni måste testa denna tackpajen som ett alterntiv till vanlig tackos. Jag lovar att alla kommer bli överväldigade och dessutom är den väldigt enkel att göra.

Detta är ett perfekt alternativ till taco fredag och om man försöker dra ner på kolhydrater eftersom pajen inte har ett vanligt pajskal, utan istället gör jag en äggstanning som botten.

När jag gör min tacopaj så använder en form från Gerbera som är 32 cm i diameter och ca 5 cm hög så mitt recept är anpassat för detta. Om ni har har ni en mindre pajform så får ni anpassa receptet lite grand för min form är väldigt stor. Men annars går det så klart lika bra att göra pajen i en gratängform istället.

DSC00184

Tacopaj, 6 personer

Äggstanning

6 ägg

1,5 dl grädde

salt och peppar

Så här gör du äggstanningen till botten

Vispa ägg och grädde och salta och peppra och smaka av. Smörj pajformen med smör och häll äggstanningen i formen och sätt in den i ugnen på 225 grader tills den får en fin yta och höjer sig ordentligt. Det tar ca 20 minuter!

Pajfyllning

800 gram köttfärs (detta är som sagt en stor form)

2 påsar med orginal tacokrydda

1 dl tacosås medium

2 dl vatten

Garnering

2 stora tomater

1 röd lök

3-4 dl riven ost

1 dl grädde

1 dl creme fraiche

Gör fyllningen så här

Fräs köttförs i stekpannan och blanda i kryddorna. Häll på vattnen och såsen och låt allt sammas koka ihop.

Under tiden som köttfärsen kokar i hop så skivar jag två tomater i tunna fina skivor. Jag gör samma sak med den röda löken som även den skall vara dekoration på pajen innan den skall  in i ugnen

Jag rör även ihop 4 dl riven ost, 1 dl grädde och 1 dl crème fraiche och kryddar med salt och vitpeppar och smakar av. Den skall sedan läggas ovanpå pajen när du har dekorerat med tomatskivor och röd lök.

När du hunnit hit så är helt säkert äggstanningen klar i ugnen. Den skall ha rest sig rejält när du tar ut den ur ugnen, men kommer sjunka ihop när du tar ut den. Det är helt riktigt så du inte tror att du misslyckats på någotvis! 🙂

Du fyller sedan skalet med köttfärsen. Dekorerar med tomater i ett fint mönster och lägger lökringarna lite okontrollerat ovanpå. När du gjort det så täcker du över med ostblandningen och sätter in pajen i ugnens i ca 15 minuter på 225 grader, eller tills den fått fin färg.

Jag brukar servera med en blandsallad med coctailtomater som jag skivar 4 klyftor, lite mer rödlök och rostade pinjenötter! Men även med Pfefferoni som tillbehör! Pinjenötterna rostar jag i en torr stekpanna!

IMG_0907

Den är verkligen superenkel att göra och väldigt god och går dessutom vädligt fort att göra! Perfekt även att stoppa i sin matlåda om man vill det! När man jobbar hemifrån som jag så tar det 30 minuter att göra pajen. Perfekt och så är middagen klar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.