Förbereda för att påskpynta och baka!


Hos mig pågår som vanligt planering inför en högtid, och just nu står vi snart inför Påskledighet. Att förbereda för att påskpynta och baka är så himla kul och roligt att fundera ut! Både i mitt matrum, men också i orangeriet vill jag göra lite extra fint. Jag tycker att det är så fantastiskt roligt att pynta. Plocka björkris och sätta fjädrar i och plantera Påskliljor i några av krukorna med Penséer runt om kring! Fylla bordet med blommor och vackra dukningar och helt lite roligt bak med kakor och tårtor!

Förbereda för påskpyntning och bakning
Plocka björkris och sätta fjädrar i

Förbereda bak med påsktema

I dag hittade jag små söta bakformar föreställande en hare, en kyckling och ett ägg. På något sätt skall jag baka kakor med dessa formar har jag tänkt! Vi får se vad det blir!

Bakformar med påsktema
Små söta bakformar

Jag hittade också fjädrar i koboltblått. Helt underbart eftersom det är en av mina favoritfärger. Jag brukar alltid tjuvstarta lite. För att jag skall få njuta lite längre av alla färger! Så i helgen kanske jag redan plockar björkris. Då får det också några dagar på sig att slå ut. Det blir så vackert med dom ljusgröna små bladen bland fjädrar!

Förbereda för påskpyntning och bakning
Plocka björktis och sätta fjädrar i vackra färger

Jag har även några recept jag tänkt mig att prova! Så ni får gärna hänga med här på min blogg. Jag lägger som vanligt ut det jag provar. Jag har tänkt mig en påsktårta av något slag. Lite roliga kakor.

Även ljus i härliga pastellfärger är det man vill ha till påsk. Våren skall känna att den verkligen är välkommen.

Ljus i pastellfärger till påsk
Ljus i pastellfärger förhöjer vilken dukning som helst!

Helgen innan Påsk är förknippat med arbete hos oss!

Innan och över påsk har vi ofta arbetshelg. Helgen brukar vara förknippat med fint väder och då passar vi på att röja i trädgården. Stefan håller som bäst på att färdigställa framsidan. Själv behöver jag fixa kogödsel och planteringjord för att fixa lite rabatter och odlingar!

Så i helgen blir det definitivt att dra på sig arbetskläderna och enligt vanlig Berith-manéer så har jag planerat vad vi skall äta och fika för att underlätta arbetet. Jag gillar att ha en plan på det jag KAN kontrollera. Sedan gillar jag när det händer saker jag inte räknat med. Enligt det konceptet så fungerar jag som bäst!

Hoppas ni får en fin kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.