Hur man färgar ägg på bästa sätt i påsk! 1 kommentar


I dag tänkte jag visa er hur man färgar ägg på bästa sätt i påsk med helt vanlig karamellfärg. Jag tycker karamell färg är det absolut bästa alternativet och det beror på att det blir klara fina färger. Nu när påsken närmar sig med stormsteg så är det bra att veta på ett ungefär vad man vill göra. Jag tycker själv att påsk är en av de härligare högtider vi har eftersom det verkligen är förknippat med våren.

Färga ägg kan man så klart göra året om och varför inte göra en testomgång innan påsk. Att sätta fram en sådan här skål på bordet. Eller förvara färdigkokta ägg i kylen är en fröjd för ögat.

Hur man färgar ägg på bästa sätt i påsk
Hur man färgar ägg på bästa sätt med karamellfärg

Färga ägg med helt vanlig karamellfärg

Att färga ägg känns lyxigt på något vis. Dom blir så fina så man kan bara titta på dom och blir på gott humör.

När man färgar ägg så kokar man först äggen precis som vanligt. När dom är färdigkokta så tar man upp dom och låter dom svalna lite grand. Därefter tar man vatten och karamellfärg i ett rostfritt mått och lägger i äggen så att vattnet täcker äggen helt och hållet. Man låter äggen ligga där en stund. Beroende på klakhalt i skalen så tar äggen åt sig olika mycket färg. Så man kan inte på förhand säga hur fort det går utan man får låta det gå några minuter och sedan titta hur det ser ut!

Färga ägg med karamellfärg

Som ni ser blir alla lite olika och man kan också välja att ta upp dom olika fort så att dom också får olika nyans! Dom rosa äggen färgar man med röd karamellfärg!

Färga ägg till påsk med karamellfärg
Rosa ägg med karamellfärg

Jag blir så himla glad av att färga ägg. Att sätta fram dessa på en dukning är som fröjd för ögat! Äggkopparna har jag köpt på Ica, dom brukar har prickiga äggkoppar varje år vid påsk!

Hur man färgar ägg på bästa sätt i påsk
Prickiga äggkoppar med ägg färgade med karamellfärg gör vem som helt på gott humör

Det får bli det andra tipset inför påsk. Nu måste jag hitta på lite roligt att baka också inför påsken! Jag har redan lite roliga idéer för vad jag skall göra!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Hur man färgar ägg på bästa sätt i påsk!