Första riktiga vårdagen med blommande persikoträd!


I går var det verkligen årets första riktiga vårdag. Jag ställde ut både olivträd och citronträd. Jag pollinerade mina persikor för att vara på den säkra sidan. De blommar med helt underbara rosa blommor så man blir alldeles salig!

Jag har även fyllt på med medelhavsjord och gödslat för att få dom att sätta fina frukt när de blommat. Jag har vattnat dom ordentligt för första gången i år! När man gödslar så behöver man tillsätta vatten för att få den pellets som jag använder att släppa i från sig gödningen. Det går även bra med kogödsel men jag använde pellets istället!

Jag gräver ner dom några centimeter så att dom inte ligger på ytan

Nu står dom där så fint under fiberdukarna som jag svept in dom med förra helgen då jag såg att de var fulla med knoppar. Nu när träden blommar så tidigt tack vare att jag har dom i orangeriet så gäller det att hålla dom frostfria. I år har jag nämligen inte satt på någon värme i orangeriet efter som det är så milt ute. Jag såg tidigare i veckan att det skulle bli frost och det har jag lyckats hålla dom undan i från med mina tilltag.

Hoppas ni får en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.