Pannbiffar med lök!


I dag blir det en gryta med pannbiffar. I går tog jag lite av nötfärsen till frikadellerna i grönsakssoppan med det finns fortfarande 1,2 kilo kvar så det skall nog räcka till några biffar också.

När jag gör pannbiffar så gör jag så att det räcker för minst 2 måltider, ofta mer. Det perfekta med det är att när jag kommer från träning i morgon så finns maten redan klar!

Pannbiffar av nötkött med brunsås

1,2 kg nötfärs

1 gul lök, fint riven

2 gula lökar att strimla och steka

2 ägg

salt och peppar

Brunsås

4 msk smör

4 msk mjöl

6 dl lättmjölk

Druvans Guldsoya (några droppar så det blir lagom brun färg)

2 köttbuljong oxkött

3 dl grädde

1 gnutta kajenpeppar

Gör så här

Lägg köttfärsen i en stor skål. Knäck två ägg och lägg i den rivna löken och blanda väl med salt och peppar. Smaka av så att det är perfekt.

Det blir väldigt god smak att riva lök och ha i köttfärsen.

Gör alla biffarna i samma storlek och lägg på en skärbräda. Stek biffarna i en stekpanna och lägg över dom i en stor gryta. Jag rullar först stora bollar som jag sedan plattar till, det är så enkelt att få dom i samma storlek då.

Skivad lök

Skiva två stora gula lökar till skivor och stek i stekpannan tills dom får lite färg. När dom är klara så häll 2 msk vatten i pannan för att löken skall mjukna. Lägg löken ovanpå biffarna i den stora grytan.

Brunsås

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Drag kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl.
  • Rör till en jämn smet.
  • Tillsätt hälften av lättmjölken och låt koka upp under vispning.
  • Salta och peppra under tiden och tillsätt guldsoja. När såsen kokar upp, så lägg ner två buljongtärningar.
  • Häll i resten av mjölken och grädden och låt det koka upp
  • Häll såsen över biffarna med lök i den stora grytan

Voila! Klart!

Jag serverarr med potatis och morrötter i kväll. Stefan jobbar hårt och måste ha ordentligt med mat annars kommer han snart försvinna! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.