Glasskiva i taket på orangeriet sprack!


I onsdag kväll vid 21.00 hörde vi ett ofantligt brak. Sprang ut på terrassen och trodde mig höra ett lass grus från en skottkärra hos grannen. Det visade sig helt fel! Det som hänt var att en glasskiva i taket på orangeriet sprack! Det bara rasade ner glassplitter. Vi förstod ingenting. Skivan är ca 3×0,68cm så inget du slänger upp själv direkt, med 4 mm härdat glas.

Glasskiva i taket på orangeriet sprack!
Glasskiva i taket på orangeriet sprack!

Vi höll på halva natten med att städa, rensa och dammsuga. Stå på stege och skruva loss lister och rensa från glas. Tog foton innan vi började städa för att visa försäkringsbolaget.

Länsförsäkringar och Ryds Glas

Tidigt på morgonen så ringde jag försäkringsbolaget Länsförsäkringar som genast var behjälpliga. Vi fick själva ringa ett av deras anlitade glasmästeri, Ryds Glas, som var så otroligt service minded och duktiga. Det vi riskerade om vi inte fick hjälp direkt var att det skulle regna in på vårt isolerade golv i orangeriet. Då hade det blivit en ännu dyrare skada.

Ryds Glas hjälpte oss med glastaket

Tack vara att Stefan och i viss mån jag gjorde allt förarbete så kunde glasmästeriet komma i mellan några jobb och komma hem tidigt i dag fredag och hjälpa till att lägga upp glaset. Stefan har nämligen extra glasskivor sedan vi byggde orangeriet. Så inte ens det behövde glasmästeriet stå för.

Som vanligt ställde jag klockan på 06:45 och gav mig av till min träning och när jag kom hem klockan 10:00 så var dom redan på plats. Två otroligt duktiga killar som fixade detta på ett kick med hjälpa av Stefan.

Stefan hade också haft möjlighet att förbereda dagen innan med nya tätningslister och dylikt för att det sedan skulle gå smidigt för dom att hjälpa till att få upp skivan utan mer jobb. Sedan var det ”bara” kvar att skruva fast listerna!

När vi byggde orangeriet så kunde vi få upp glasskivorna själva. Skälet var att vi kunde börja i ena änden och arbeta oss bort. Nu hade en glasskiva mitt i taket gått sönder.

Nu håller dom på för fullt att fixa detta i skrivande stund!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.