Gör din egen adventsljusstake


Gör din egen adventsljusstake. Det är superenkelt att göra sin egen adventsljusstake med hjälp av en krans gjord på en halmkrans. Normalt så kanske man sätter en sådan kran på dörren, men jag vill göra något fint av den. Köpte ett knippe med julgranskulor med ståltråd, både i silver och vitt. Ett lila band att linda om kransen, och ljushållare i svart för stearinljus.

Gör din egen adventsljusstake
Gör din egen adventsljusstake

Börja med att linda bandet

Jag började med att linda bandet runt kransen. Ganska hårt så att det sitter bra, och knöt i hop det på baksidan. Sedan placerade jag ut ljushållarna jämt. Därefter snurrade jag i hop en vit och en silverfärgad kula och fäste dom med hjälp av ståltråden i själva granrisen så att dom sitter fast.

Köpte även några flugsvampar men dom passar inte in här hos mig, men jag kunde inte motstå dom för dom var så söta.

Gör din egen adventsljusstake
Gör din egen adventsljusstake

Här ser ni det lila bandet på plats.

Lila ljus till jul

Jag är inte så traditionell i mina färger. Jag älskar glada färger. Så i denna adventsljusstake blev det ljuslila stearinljus. Det var det sista jag placerade i ljushållarna, och den blev så vacker! Nu fick den sin plats i mitt orangeri, men den hade lika gärna kunna stå på matsalsbordet. På köpte så fick jag städa lite i orangeriet också!

Adventsljusstake i orangeriet
Adventsljusstake i orangeriet

Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad man vill sätta i. Enkelt att göra och dessutom väldigt billigt att göra sin egen av en krans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.