Göra egna julgranshjärtan av tapet


Vad är väl roligare än att göra vackra ting av saker man redan har hemma? Perfekt om man har en bit vacker tapet över som man tapetserat med hemma och vill addera lite julpynt. Att göra egna julgranshjärtan av tapet. Jag brukar försöka att hitta på lite originella och roliga idéer till jul, som passar i mitt hem. Att fläta julgranshjärtan som man hänger i granen med nötter och godis. Självklart gör jag mina hjärtan av tapet från Designers Guild!

Göra dina egna julgranshjärtan av tapet

Fläta julgranshjärtan av tapet

Materialet jag använder är helt vanlig tapet. I detta fall tapet från Designers Guild. Jag valde en tapet i silver och vitt som är otroligt vacker och får även lite blänk med belysning man har i julgranen. Utöver den tapeten så har jag även valt en helt underbar turkos tapet. Den kommer från en lite äldre kollektion från Designers Guild. Fördelen med att använda tapet är dessutom att materialet är stadigt och lätt att arbeta med och det blir heller inga problem att lägga godis i dem i julgranen för de är stadiga!

De två tapeter jag valde ser ut så här!

DSC07349

Tapeten i turkost heter Kashgar och är i en härlig turkos färg med guld, en underbar tapet på väggen för övrigt!

DSC07355

Hur man flätar hjärtan till julgranen

Man startar med att rita och klippa till en mall som är ungefär 26 cm lång, och 8 cm bred och är rund i kortändan. Använd ett glas och få den rund och fin.

DSC07356

Gör dina egna mallar

1. Lägg mallen på en tapet, rita runt med en penna och gör två likadana bitar och klipp ut.

2. Vik bitarna på mitten med mönstret utåt

3. Rita sedan tre linjer som är 8 cm långa från den raka kanten (se nedan) och klipp längs de ritade strecken i den vikta tapetbiten.

DSC07352

Varje bit skall då se ut så här!

DSC07357

Fläta sedan dessa två delar med varandra. Nu kommer vi till tricket, hur flätar man? Jo, man börjar med att fläta, genom att trä den igenom varannan och trä den utan på med varannan remsa. Då blir det fina hjärtat som en påse!

DSC07360
DSC07362

Här med fina handtag redo för godis i granen. Jag vågar till och med lägga hundgodis i, för vovvarna vet att dom inte får röra, men dom kommer nog sitta under sitt hjärta i bland och vänta!

Så här vackra hjärtan blir dom, och det är superenkelt att göra själv.

DSC07363

Hoppas ni gillar mina små pyssel och tips! Önskar er en fortsatt härlig dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.