Baka, fixa och laga mat!


I går vaknade i dag och kände bara att jag måste ta vara på dagen och göra det som jag känner för just idag. Baka, fixa, och laga mat i allmänhet är vad jag ville göra. Efter en vecka med hårt arbete så vill man gör något helt annorlunda än vad man gör på jobbet. Det har varit mycket planerande, budgetarbete och projektarbete senaste veckan och då vill man liksom göra något mer handfast. Något som blir resultat med samma, som att till exempel städa och ta tag i lite praktiska handfasta saker som bakning och matlagning.

Jag säger så klart inte att jobbet inte ger resultat men det är inte omedelbart resultat på allting man gör dagligen och det är det jag saknar. Städa och se resultatet med samma. Baka och fylla frysen med härligt nybakat. Fixa mat till i kväll att bjuda på och känna att man gjort något bra och gör någon glad! Om inte annat sig själv. Det är minst lika viktig för mig!

Baka lussekatter

Jag blev sugen på att testa att göra lussekatter men att dubbelvika degen så att dom får ett lite annorlunda utseende. Enda skillnaden mot mitt recept HÄR jag visade här om dagen är att jag penslade degen med smält smör innan jag vek degen i tre slag.

Baka, fixa och laga mat

Så här fina blev dom. Sedan mortlade jag kardemumma kärnor. Penslade lussekatterna med smält smör när dom kom ut ur ugnen och doppade dom i 2 tsk krossad kardemumma blandat med 2,5 dl strösocker.

Lussekatter där jag vikt degen två gånger
Lussekatter där jag vikt degen två gånger för att få detta utseende

Så här fina blev dom när lussekatterna var klara. Jag fick klart godkänt av Stefan!

Lussekatter med krossad kardemumma och strösocker

Kardemummakaka till fikat

Sedan bakade jag även en kardemummakaka. Ni hittar mitt superenkla recept på kardemummakaka HÄR. Till denna kakan behöver man ingen bakmaskin utan det är bara att röra ihop degen. Superenkel. Den tar 40 minuter i ungen på 175 grader. Perfekt till fikat.

Mitt enkla recept på kardemummakaka

Jag är mästare på förberedelser och därför är det så skönt när man kan planera och förbereda något här hemma som man faktiskt gynnas av samtidigt som man känner sig duktig och får saker och ting gjorda. Älskar känslan att gå och lägga sig på kvällen och känna att det här, och det här fick jag gjort idag! Det är bästa känslan. Det gäller också träning inkluderat i den känslan och det har jag verkligen fått gjort i den gångna veckan. Jag har tränat 3 ggr totalt och målet var 3. Så jag har uppnått mina egna förväntningar så det känner jag mig väldigt nöjd med. Just nu kör jag bara styrketräning med tunga vikter så det känns i kroppen och även den känslan är härlig!

Sist men inte minst middag

Jag hade redan bestämt vad det skulle bli för mat till kvällen. Det blev Pasta med Pesto och Squash. En av mina och Stefans favoriter. Vi brukar för det mesta komma överens om vad vi skall laga för mat och planera för helgen tillsammans. Men det händer också att jag gör egna val. Vi har en väldigt okomplicerad vardag här hemma och Stefan tycker det är roligt när jag hittar på, för jag vet också vad han tycker om så klart. Så jag skulle aldrig göra något han inte tycker om. Förutom när jag gör frikadeller till grönsakssoppan och kallar dom för köttbullar. Det går han på varje gång. Han påstår sig inte gilla frikadeller!

Pasta med Squash och Pesto

Pastan blev supergod, och det blev lite champagne och självklart fick hundarna varsin tallrik med pasta. Dom är alltid med på allting. Dom är helt enkelt fullvärdiga medlemmar av våran familj.

Hoppas ni hade en fin lördag. I dag är en ny dag och jag har ännu inte riktigt bestämt vad jag skall göra för roligt i dag. Det återstår att se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.