Göra fint inför första advent med obligatorisk fika


I dag har jag pysslat med att göra fint inför första advent med obligatorisk fika som hör till. Har ni hunnit göra fin inför första advent? I dag tycker jag att det var riktigt mysigt att komma upp på morgonen. Vi har pynat fint med ytterbelysning på utsidan nu när vårt hus är klart. I morse när jag vaknade hade det kommit lite snö och det gjorde det extra stämningsfullt.

Göra fint inför första advent med obligatorsisk fika
Göra fint inför första advent med obligatorsisk fika

Bordsgranen fick en fin plats på matrummet

Jag har gjort färdigt den lilla bordsgranen och klätt den med små kexben som jag klätt in med helt vanlig folie. Sedan har jag bundit fast dom med vanligt mattfärgat presentsnöre i lila och rosa. Satte en liten ljusslinga med 24 ljus i som är batteridriven. Så himla fin bordsdekoration. Bordsgranen kostade 59 kr och en påse kexben för 30 kr och lite presentsnöre och folie. Folien gör att det glittrar i granen när belysningen är på och gör att det blir extra fint.

Bordsgran med kexben i folie
Bordsgran i rosa och lila

Jag har även köpt en gulligt litet luciatåg i svart och vitt att ha i mitt lilla fönster i köket. Har omringat den med skålar på fot från Ittala och sedan satt värmeljus i skålarna.

Luciatåg
Luciatåg i fönstret
Luciatåg

Jag brukar även ha en adventsljusstake med blockljus i kökets stora fönster och i år har jag köpt band i lila och sliver och pyntat ljusstakarna med. Den blev jättefint. Försökte även hitta en fin blomma men det fanns bara i rött och vitt och det passar inte i mitt hem så jag får vänta några dagar tills blomsterhandlarna får inte lite mer variation.

I dag köpte jag även första julskinkan så i kväll blir det en julsmörgås har vi bestämt!

Köpte mig även lite nya underlägg till mitt betongbord och det blev grå med glitter och svarta enkla som blir en fin kontrast till betongbordet och mitt vackra porslin i fina färger! Har även adderat en fin kudde i lilla i en av matrumssofforna.

En fin lila kudde i en av matrumssofforna
Bordsgran med kexben i folie

Önskar er alla en underbar fortsatt första advent!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.