Gränna och Visingsö med husbilen


Vilken härligt liv det är att ha husbil! Nu har vi varit i Gränna och Visingsö med husbilen. Vi tog färjan över till Visingsö och det visade sig vara en fullträff. Varken jag eller Stefan hade varit på Visingsö tidigare och det visade sig vara en riktig idyll.

Gränna och Visingsö med husbilen

När vi kom till Gränna fanns det mycket möjligheter. Flera ställplatser i hamnen och är det fulls så finns en stor parkering man kan stå på som kostar 180 kr per dygn. Det finns också en fin camping.

Ställplats Visingsö är en ren idyll

Det finns en ställplats precis när man åker av färjan. Innan vi ställde oss där så tog vi en tur på Visingsö. Ställplatsen på Visingsö är helt magisk. Den ligger i en ekskog och husbilarna står med ganska stora mellanrum mellan träden. För oss som är hundägare är det perfekt för det ger lite silande solsken och hundarna slipper värmen. En ställplats med el här kostar 275 kronor per dygn. Inte så farligt tycker vi för en sådan idyllisk plats.

Det finns toaletter som är kombinerade med dusch och en utomhusdel för diskning som är inglasad. Perfekt! Ingen lyx men helt och rent och fint. Man kan så klart även diska i husbilen men när man är på en plats där man kan gå och diska så tycker jag att det är trevligt så jag tar gladeligen på mig den sysslan.

Att ställa upp Nespressobryggaren och göra en cappuccino är lyx! Till lunch gjorde jag dillstuvad potatis med gravad lax! Så himla gott när det är varmt ute. Perfekt sommarlunch.

Dillstuvad potatis

Hundarna älskar husbilslivet

Hundarna älskar också att åka husbil. Det jag tror att dom verkligen tycker om är att få ha 100% av vår uppmärksamhet. I dag har både Boss och Fonzen badat och dom tyckte det var superskönt i värmen. Sedan somnade dom på varsin handduk utanför husbilen. Nu skall Stefan fixa potatisgratäng och grillat fläskfilé till middag och jag sitter här ute och skriver lite på min blogg.

Visingsö är väldigt idylliskt

Efter att ha tillbringat en dag här så tycker jag att bara i närheten av färjelägret finns mycket av allt. Restauranger, flera glasscafé och fik. Fina promenadstråk, en slottsruin och så den fina ställplatsen för husbilar. Detta vill jag verkligen rekommendera och vi kommer med säkerhet komma hit fler gånger. Detta blir en plats vi kommer hålla i minne!

Idyll på Visingsö

Färjan över kostade totalt 430 kr, fördelat på husbil + förare (max 10 meter) 360 kr och sedan 70 kr för varje vuxen person. Kostnaden inkluderar tur och retur och man kan välja när man åker hem. Helst skall man slå en signal till bokningen och tala om vilken färja man väljer och dom går varje hel- och halvtimma. Annars kan man ställa sig i kön och hoppas man kommer med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.