Härligt att se allting växa fram!


Allting börjar alltid på ett skissblock! Tänk att vi lyckats åstadkomma något så här fantastiskt fint! Vi har verkligen förädlat vårt hus både med byggnader men även vår fina köksträdgård.

Den där dagen när vi började gräva ut slänten för att göra den där byggnationen i två plan så kändes den ändå väldigt långt bort. Det är inte bara att gräva när man skall gjuta en stödmur. Man måste armera och säkerställa att man har en klack att gjuta på. Så självklart måste man veta vad man sysslar med när man bygger så här.

Här nedan är klacken gjuten som sedan muren skall muras upp på för att få till den stödmur som husgrunden skall stå på.

Här nedan ser ni också den gamla terrassen som sedan skall rivas och byggas om när bygget är klart!

När vi sedan murade upp en stödmur för att alls kunna bygga något på den sidan huset så kändes det fantastiskt att vi kan använda den delen av tomten som vi verkligen inte kunde ha till någonting innan. Den har bara varit ett dålig samvete för att slänten varit för brant för att klippa med gräsklippare, och den ligger i solen så ogräset växer och frodas.

När vi sedan gjöt plattan i vintras så började det kännas verkligt. Allting är gjort av oss själva. Steg för steg. Här förbereder Stefan golvvärme och armering inför gjutning. Vi vill ha värme i golvet precis som vi har i hela huset.

Här är plattan klar och nu har vi här terrasser på båda sidor för att sedan kunna sätta ställningar!

Nu helt plötsligt så finns byggnaden där med tak och allt på 14 dagar och då fick Stefan ändå vänta på kranen en vecka (som vi först trodde skulle bli två veckor) som skulle lyfta upp takstolarna.

Bjälklag för våning två lagt!

Takstolar på plats med hjälp av en stor kran som fick lyfta upp dom, medans Stefan satte allting på plats!

I går lade vi taket, från början skulle Stefans son hjälp till eftersom jag är extremt höjdrädd, men nu blev det inte så, och jag fick lägga min höjdräddhet åt sidan! Puh! Men jag klarade det. Som mycket annat i livet så får man se det som en utmaning.

Nu är taket lagt och underlagspapp skall läggas ovanpå under dagen, och sedan skall det svetsat en tjock tjärpapp ovanpå så att det blir tätt.

Vi gillar att förädla och bara de senaste två åren så har vi byggt ett showroom, ett orangeri, terrasser, köksträdgård, utökat plattsättning på framsidan för bilarna, och nu håller vi på att färdigställa utbyggnaden i två plan. När den är klar så har vi gången som förbinder huskropp med showroom att färdigställa. Vi har redan gjutit plattan och färdigställd taken. På det sättet har huset fått 3 nya stora rum med ytterligare minst 80 kvm.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0606-1024x685.jpg

Jag måste sägaatt vi är extremt nöjda med vårt showroom. Det är verkligen ett smycke för vårt hus. Vi har ett hus helt i cederträ som är helt underhållsfritt i 100 år, alltså kommer det överleva oss med råge!

Jag är redan i nästa steg. När utbyggnaden är klar och ställningar är borttagna och jag kan börja anlägga trädgård på den sidan som nu vår vackra utbyggnad står.

Vi älskar detta, att bygga och förädla och se allting växa fram så som vi har plantera det.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.