Recpet på min äpplepaj


Jag älskar äpplepaj men jag tycker alltid att recepten som finns har för lite smuldeg, därför brukar jag göra enligt receptet nedan för att få som jag vill ha det. Jag tycker också om att använda lite syrliga äpplen och använder oftast Granny Smith och tar hellre lite socker på.

Pretty Home Blogs Äpplepaj,

Äpplepaj

5 stora Granny Smith äpplen i fina skivor

1,5 dl strösocker

2 msk potatismjöl

4 msk kanel

Smuldeg;

100 gram smör

4 dl mjöl

4 msk strösocker

Gör så här;

Tag kylskåpskallt smör och skär i tärningar och lägg i matberedaren. Lägg i samtliga ingredienser och kör på låg nivå till du har en smuldeg. Det går självklart lika bra att göra degen för hand om man ingen matberedare har.

Skala äpplena och ta bort kärnhusen och skiva äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna i en smörad form och varva med socker och kanel. Avsluta med socker och kanel på toppen innan du lägger på all smuldeg.

Sätt in pajen i ca 40 mintuer i 225 grader. Lägg en folie över om pajen börjar få färg på ovansidan innan äpplena är mjuka.

Ofta gör jag också portionspajer så att det bara finns en portion till varje portion. Då räcker det med 2 äpplen för fyra portioner och smuldeg med 50 gram smör och 1 dl mjöl och lite socker!

Servera med vaniljsås. Jag brukar variera mig mellan vaniljvisp och marsansås som man inte behöver koka. Jag tycker att båda är lika goda, men den senare har man alltid hemma!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.