Hur man gör ett mönster med murgröna!


I dag tänke jag skriva om min murgröna och hur man gör ett mönster med murgröna. Jag tycker själv att detta blev så fantastiskt och är oändligt stolt över detta. Jag ville göra denna sidan av min trädgård lite speciell och ville att den bara skulle vara vacker. Detta är en sida man ser när man kommer till vårt hus och den har alltid varit svår eftersom den tidigare bestod av en stor slänt.

Det blev precis så vackert som jag hoppades på. Jag funderade först på vilken växt jag ville ta, men kom tills slut fram till murgröna. Här i Sverige så är den vintergrön vilket hade varit otroligt vackert.

Hur man gör ett mönster med murgröna!
Hur man gör ett mönster med murgröna!

Att ha en dröm

När jag kom på idén så började vi skissa. Dels var någonstans vi skulle sätta den. Tanken var först på den grå väggen till vår utbyggnad. Men när vi blev klara så insåg vi att väggen upp mot terrassen skulle bli mer effektfull och de grå krukorna passade bättre mot väggen vid vår utbyggnad.

Ni ser även lådorna som är en del av trappstegen där jag planterat buxbomsklot. Allting är planerat i minsta detalj och jag är så nöjd med resultatet. Nu skall bara buxbomshäck växa till sig längs denna sidan och gräs planteras. Det blev verkligen en vacker helhet precis så som jag planerat. Många frågar mig vem som gjort detta. Det är naturligtvis jag själv som skissat och satt allting i verket tillsammans med Stefan. Vi gör som vanligt allt själva.

Magiskt mönster med murgröna

Vi ritade om mönstret några gånger

Sedan kom processen till mönstret. Vi ritade om det flera gånger. Dels för att få plats exakt med mönstret på den väggen. Men också för att inte göra mönstret för litet för då blir det svårt när murgrönan skall växa. Jag tycker vi fick till det helt perfekt och nu har murgrönan växt så att den verkligen börjar bilda det mönster vi önskar. Det blir verkligen helt magiskt!

Så här såg det ut när mönstret var uppspikat och klart! Det är viktigt att använda något beständigt för använder man tråd så kommer den snart att gå av.

Mönster monteras
Mönstret är monterat med ståltråd och spik

Murgrönan har nu bildat dom första stora rutorna och är på väg att bilda nästa mönster! Så vackert!

Mönster med murgröna

Jag blir glad varje gång jag ser detta. Jag tycker det blev så vackert och då har det bara kommit halvägs än.

Hur gör man ett mönster med murgröna

Framför murgrönan har jag satt Trädgårsdnävan Rozanne som jag satte bara för någon vecka sedan. Det är en perenn och den kommer växa till sig ordentligt. Nästa år kommer det bli än mer magiskt hoppas jag.

Murgröna och Trädgårdsnäva
Murgröna och trädgårdsnävan Rozanne

Murgörna är vintergrön

Det skall bli roligt att se hur murgrönan klarar vintern. Murgrönan är vintergrön om den tycker om sitt läge. Min tanke är att jag helt enkelt gör en ny om den inte klarar vintern. Klarar den vintern och är vackert grön hela tiden så blir det en otrolig bonus. Detta är en av dom trädgårdsdrömmar jag hade och som nu blivit verklighet! Det är så roligt att äntligen kunna sätta alla planer i verket nu när vi är klara med utbyggnaden. Det roliga är att vi är nu klara på både in- och utsida!

Vill även visa er väggen med krukorna som jag också tyckte jag fick till så fint. Allting är egenodlat och uppdrivet av mig i december/januari!

Verbena och Kronärtskocka

Det gick otroligt fort att få mönstret på plats efter som murgröna växter så fort så det var väldigt tacksamt. Men mest spännande blir om den håller sig och får vara vintergrön. Det hade varit otroligt vackert.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.