Recept på mina Italienska nötfärsbiffar!


Detta är ett av mina absoluta favoritrecept på Italienska nötfärsbiffar. Jag använder det ofta och dom är precis lika goda kalla som varma. Så här kommer mitt recept på mina Italienska nötfärsbiffar!

Jag brukar servera bönor eller Haricots Verts till för att det är nyttigt och det är en av de bästa saker att ersätta t e x potatis med baljväxter. Jag brukar också servera fetaost i kryddor och en liten klick med Creme Fraiche med soltorkade tomater och fetaost. Så himla gott.

Mitt recept på Italienska Nötfärsbiffar 

Recept på Italienska nötfärsbiffar

400 gram nötfärs

1 kruka med basilika

5-6 soltorkade tomater i olja

1 ägg

Salt och peppar efter smak

Gör så här

Hacka basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda nötfärsen i en skål med ägg, hackad basilika, hackade soltorkade tomater, salt och peppar. Rulla till stora köttbullar och tryck ut dom mellan handflatorna och skölj av en skärbräda med kallt vatten och lägg dom på så att de inte fastnar

Stek dom sedan i en stekpanna med smör! Inte för länge för dom skall behålla sin saftighet! Jag brukar steka dom några minuter på varje sida och sedan dra av stekpannan så dom eftersteker lite grand.

Om jag skall ha med mina biffar eller köttbullar som matlåda så förvarar jag dom i en glasgruk med lock i kylen! Sedan serverar jag med tärnad kryddad ost i olja. Jag köpera alltid Icas för jag tycker deras är godast! De går också perfekt att frysa in. Jag brukar frysa in mina nötfärsbiffar med smörpapper i mellan för då kan jag ta ut så många jag vill åt gången utan att dom sitter i hop.

Det får bli dagens lilla enkla recepttips om ni saknar ideér. Hoppas ni får en fin torsdag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.