Husbilstillbehör man måste ha till sin nya husbil


Vi har som ni vet köpt en husbil och jag tänkte tipsa om saker som vi köpt under året så att vi har när vi skall hämta vår efterlängtade husbil. Jag tänkte helt enklet tipsa om vanliga husbilstillbehör man måste ha till sin nya husbil. När vi skulle köpa husbil så hittade jag inte några sådana tips alls. För mig som aldrig haft husbil så var det det jag ville läsa om inte mer avancerade tips. Det får komma sedan.

Husbilstillbehör man måste ha till sin nya husbil
Husbilstillbehör man måste ha till sin nya husbil
Husbilen har en stor sittgrupp

Vi ville också köpa saker till husbilen efter hand så att vi inte behövde köpa allting precis när vi får husbilen. Det gör att vi har spridit ut investeringen över tid lite grand.

Melaminservis till husbilen

Det första man vill ha är en servis som hör till husbilen. Inte hade jag en tanke på att det skall vara melamin och inte porslin. Skälen till det är följande. Dels så måste man tänka på vikten när man har husbil. Det andra skälet är att man inte vill ha proslin som kan gå sönder i bilen när man kör eller måste göra en kraftig inbromsning.

Melaminservis till husbilen

Jag kunde inte hitta något fint i dom campingbutiker som finns. Jag letade på nätet tills jag hittade melaminserviser från Rice. Melamin är ett material som är giftfritt och som man kan äta på. Rice har muggar, tallrikar, glas, skålar i alla möjliga fina mönster. De har även gummisnoddar som man kan sätta om tallrikar, muggar och skålar så att de inte skall stå och skrammla i husbilen. De har även fina lock till skålar i gummi som man kan sätta på om man vill förvara något i kylen. Rice har också jättefina glas, champagneglas, vanliga glas i olika färger.

Nya prickiga och randiga bestick till husbilen
Bestick till husbilen

Jag har köpt lite olika mönster så jag skall kunna duka och göra fint precis som hemma. För mig är det viktigt och en del av resan. Jag har även köpt små sockerkaksformar i miniformat. Finns ofta för barn. Så att jag även kan bara en kaka bara för dagen i vår ugn i husbilen.

Besatt av vackert melamin till vår husbil
Mer melamin till vår husbil

Campingstolar och bord

Om man är ute och åker så kommer man ganska snart inse att man behöver campingmöbler när man kommer fram och solen skiner och man vill sitta ute i det fina vädret. Det måste man ha från början. Vi tittade på mycket möbler men hittade jättefina hopfällbara soffor. Supersköna att sitta i. Vi tänkte att när man väl kommer fram så vill man inte sitta upprätt i en stol. Utan man vill han något bekvämt. Vi köpte två soffor så att även hundarna kan sitta bredvid oss eftersom dom gör det hemma. Så för oss blev sofforna perfekta. Sofforna går att fälla ihop till platta paket och rymms i en säck för förvaring.

Vi har blivit med nya soffor till vår husbil!

Höj och sänktbart bord

Vi köpte även ett höj- och sänkbart bord. Vi tänkte att när man äter vill man ha bordet i bekväm höjd. Men senare så kanske man vill ha mer vardagsrumshöjd på bordet.

Campingbord

Grill för fina kvällar

En annan sak vi ville ha var en grill. Första turen med husbilen kanske bjuder på superfint väder då vill man liksom hemma kunna grilla ute. Vi hittade världens finaste gasolgrill som är ihopfällbar och har hjul. Den blir till ett platt paket när man inte vill använda den!

Vad skall man handla till sin första husbil?

Städning för husbil

Vi har köpt en Dyson V10. Helt enelt för att den blev bäst i test. Vi har hundar så vi behöver verkligen en dammsugare att göra fint. Dammsugaren väger 2,67 kg. Batteriet håller i 60 minuter så ni kan själva räkna ut hur många gånger ni kan dammsuga husbilen. Att komplettera med en liten hand-sopborste med skyffel i plast är inte dumt när olyckan är framme! Att alltid ha några förpacknignar disktrasor och disksvamppar i en låda är så klart ett måste. Vim, glasputs, diskmedel och en diskborste är andra saker man måste ha med så klart.

Täcken, kuddar och sänglinne

Vi ville också att allting skulle vara fint och anpassat till just vår fina husbil. Så vi har även köpt nytt stort täcke och kuddar i dun till husbilen. Ett fint sänglinne har vi också köpt. Har även köpt dra-på-lakan i grått som kommer bli perfekt för husbilen.

Världens finaste sänglinne
Sänglinne från Designers Guild

Information om vad man skall köpa till sin nya husbil

Jag tycker att det hade varit mycket värdefullt om jag hade kunnat hitta motsvarande information någonstans. Nu har vi haft lång tid på oss att leta eftersom vi bestämde oss för att beställa en husbil ett helt år i förväg. Det har också varit väldigt bra för oss. Att längta och drömma och hinna införskaffa allting vi behöver i god tid för att hämta ut vårt nya äventyr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.