Mina tankar om att få till träningen


I dag tänkte jag skriva några rader om mina tankar om att få till träningen. Det är inte alltid så lätt. Särskilt inte om man haft ett längre upphåll. Det finns något inbyggt motstånd som gör att man hela tiden hittar på diverse ursäkter. Viljan kommer inte infinna sig. Det är det enda jag kan lova. Det mest konstiga är att det är inte någon annan än sig själv man saboterar för. Därför är mitt bästa råd att helt enkelt bestämma sig för att tvinga sig själv. Det goda med det är att efter några gånger så ser man plötsligt fördelarna. En fördel jag uppskattar är att man känner sig duktig och då menar jag inför sig själv.

Mina tankar om att få till träningen
Mina tankar om att få till träningen

Jag gillar egentligen att träna men det är något med att vara ”lite ur form” som gör det hela tråkigare. Man behöver gå ner några kilo, man är inte bra på löpning, att promenera är inte lika kul och så vidare. Listan kan görs lång. Det genererar ett motstånd som man bara måste komma över. Det handlar om att bestämma sig. Men måste helt enkelt visualisera för sig själv vad man vill uppnå. För mig är det att komma i en specifik klänning!

Fördelar med att sätta i gång sin träning

  • Att få träningen gjort ger ett välbefinnande
  • Det finns många häslofördelar som sänkt blodtryck, viktnedgång och balans i livet
  • Man behöver inte tänka sig för lika noggrant vad man äter
  • Det blir roligare att äta lite nyttigare men för den delen kan man äta allt men vara inte alltid
  • Man får mycket mer energi
  • Man märker att kroppen mår bättre
  • På köpet får man mer gjort för kroppen och knoppen orkar mer och man får lust att ta tag i saker
  • Konditionen förbättras avsevärt
  • Man får automatiskt mer muskler på kroppen vilket är toppen
  • Man kommer i sin snygga klänning

Att inte göra det omöjligt för sig själv

Jag har satt upp ett mål att få till 30 minuter träning om dagen. Då menar jag någon form av rörelse. Det kan vara en promenad eller en löprunda. I dag fick jag till löpning på mitt löpband. Jag hade egentligen planerat att jag skulle gå ut men så plötsligt slog det om och började vräka ner med blöt snö. Det avgjorde så jag tog löpbandet i stället. Känner mig så glad och stolt över mig själv! Den känslan är obeskrivlig.

Så med det sagt så vill jag peppa just dig att komma i gång. Tänk på det som minst en 30 minuters promenad om dagen. Det är det minsta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.