I dag har jag gjort om i min krukträdgård


I fredags inhandlade jag lite nya plantor till min krukträdgård. Sedan dess har jag även kompletterat med några växter ytterligare. I dag blev dagen som jag satte i gång det tunga arbetet att ta bort, och bära alla buskar till baksidan av min tomt och plantera nytt i flera av krukorna för att få en härlig framsida igen. Jag har sett att efter 5 år så behövdes en ordentlig uppryckning. Särskilt peppad känner jag mig eftersom jag är färdig med övriga trädgården på framsidan.

Little Lime är en Hortensia med färg jag älskar

Det blev 4 stycken Syrenhortensia av sorten Little Lime. Dom blir ca 1 meter höga och är lite mer anpassade för mina krukor. Jag köpte även en Syrenbuddleja som heter Pink Delight som jag helt enkelt inte kunde motstå eftersom den är kall-rosa. Den blir 1,5 – 2 meter hög och jag kanske får flytta den senare med det gör inget. Dock blir den inte riktigt lika hög som dom jag har runt mitt orangeri. Jag kan alltid flytta den om jag vill sedan.

Syrenbuddleja Pink Delight

Jag har även köpt lite limefärgade gröna växter som jag tycker om för jag tycker det är så fantastiskt vackert.

Det jag ville åtstadkomma var att få ner höjden på växtligheten lite grand. Detta för att inte växterna skall ta över entrén. Det är lätt att man blir hemmablind om man haft så ett tag. Jag är så nöjd med mitt resultat. eftersom jag haft buskar som blivit ganska höga i sina krukor. Nu känns det mer som det finns en balans. Tycker det blev jättefint.

När jag gjorde min krukträdgård så var själet att jag ville skapa en grönskande entré till vårt ganska avskalade hus som har en fasad i Cederträ. När jag väl börjat så fick jag ”blodad tand” som det heter och sedan dess har jag adderat massor med olika växter i min krukträdgård.

En krukträdgård skall vara lättskött och den skall ha blommor som blommar hela säsongen eller bladväxter som tillför det därlilla extra! I vintras dog några av mina vackra Hortensior på stam och jag har därför bestämt mig för att göra om lite överallt! Jag har för avsikt att börja lite i år och sedan fortsätta till våren. Nu har jag lagt både mycket pengar och tid på framsidan och måste nu även göra fint i min krukträdgård.

Det jag har kvar är att göra rent hela plattsättningen med min nya roliga maskin och addera några små växter ytterligare.

Kompletteringar kommer till våren

Till våren har jag tänkt att komplettera mina stora krukor framför Showroom men just nu finns inte det som jag letar efter så jag vår helt enkelt vänta till våren.

Tanken är också att min framsida skall vara en lättskött men vacker trädgård som grönskar och tillför det där lilla extra som gör att man tittar en gång extra! Basen i min krukträdgård har varit och kommer att vara just Hortensia! Det är den växten som jag verkligen älskar och då särsklit den i limegrönt!

Nu har jag också satt några växter som jag kommer upprepa på flera ställen. Jag känner mig verkigen supernöjd med denna sommarens växtlighet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.