Träningsstart och rutiner på plats!


Nu är det måndag igen. Det vill säga första måndagen efter semestern. För mig innebär det start av rutiner och träning på allvar. Jag startar som vanligt med invägning och mätning. Det är på något sätt startskottet för mig. Jag blir peppad av att se framsteg och därför är det viktigt för mig att se vad mina ingångsvärden är.

Härlig start på veckan
Träningsstart och rutiner på plats!

Mina rutiner är att jag väger mig varje morgon när jag har gått upp. Jag mäter mig en gång i veckan. Det har varit och är mina rutiner sedan länge och för mig fungerar det.

Matlåda till jobbet

Min mat är redan fixad och jag har gjort Italienska nötfärsbiffar som jag har med mig i en lunchlåda till jobbet i dag för jag skall till kontoret! Jag är förberedd för start och känner mig på väldigt gott humör för att starta i gång jobbet.

Så hur gör jag då med mat och träning. Den här gången har jag tänkt göra en liten annorlunda start. Jag har preppat mig själv för detta under de senaste veckorna och nu känner jag mig väldigt redo. Jag kommer starta med bara promenader men jag kommer ändra min kost något. Mitt ena knä krånglar lite och därför kan jag för tillfället inte köra i gång me löpning, men det kommer. Jag försöker se möjligheter i stället för hinder. Jag vet sedan gammalt att promenader fungerar minst lika bra även om det inte är lika roligt.

Planen för denna veckan

Planen för tillfället är promenader 5 ggr i veckan för att vila knät något. Vilodagarna skall gärna vara t e x onsdag och lördag för att knät skall få möjlighet att återhämta sig lite. Det vill säga inte för många dagar i rad och promenderna är på 8 km. Utöver det är det så klart all vardagsmotion.

Maten är att dra in på kolhydrater men denna gången lite annorlunda. Jag skall tala om hur jag planerar när jag själv känner att jag har lite mer kontroll. Huvudsaken är att man startar igång. Det är det viktiga att inte skjuta på starten utan köra i gång dirket. Tänk vad skönt att komma i gång igen på allvar och inte fundera på det mer än så. Bara göra det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.