Intensiv start på första veckan!


I går blev verkligen en intensiv start på första veckan! Känns jättebra att vara i gång igen och så fort jag ätit min planerade middag i går kväll så bytte jag om till träningskläder och gav mig ut på en powerwalk. Känns bra att i alla fall gjort rätt första dagen enligt min plan!

Var uppe förlänge i går

Dock var jag uppe lite för länge i går kväll och i dag känner jag mig helt slut! Men det är väl en konsekvens av första dagen på jobbet efter semestern innan man riktigt kommit i fas igen. Hur som helst så känner jag mig stolt att jag följde min plan första dagen med både mat och träning. Jag ställde mig också på vågen nu på morgonen och konstaterade att jag i alla fall går åt rätt håll även om det var marginellt! På en enda dag kan inte mycket hända men bara att se att det går åt rätt håll betyder att jag gjorde något rätt i går.

I dag skall jag till kontoret igen och lunchen är redan bestämd! Det är A och O för mig att jag äter rätt. När man börjar jobba igen är risken för utsvävningar mindre! För mig är det viktigt med rutiner. Det är det som får mig och min kropp att må bra. Att äta rätt och röra på mig.

Allting handlar om att bestämma sig

Det är alltid lockande att göra något annat särskilt när man kommit ur sina rutiner under en period och det är vid dom tillfällena man måste använda sitt ”pannben” och bara bestämma sig. Skippa känslor och köra på. Jag visste t e x i går kväll att risken fanns att regnet skulle ösa ner över mig. Jag lät inte det hindra mig. Visst regnade det några droppar men jag klarade mig förhållandevis bra.

För mig betyder det också mycket att på förhand bestämma vad middagen skall bestå av. När man är hungrig och kommer hem från jobbet och vill ha mat. Då gäller det att viljan är på topp! Så för mig är det viktigt men just det momentet att redan ha bestämt vad man skall äta till middag. Då slippr man fundera och komma på andra saker man känner för att äta men kanske inte borde. Man ger helt enkelt inte alternativ ett till ett val.

Nu kör vi. Jag vet att jag klarar detta. Jag har gjort den förrut. Det handlar bara och endast om att bestämma sig och inte om något annat! Om jag klarar det så klarar definitivt vem som helst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.